Swim to Fight Cancer
Amersfoort

zondag 13 september 2020

Inschrijving binnenkort geopend

Trainingen

Hoe bouw je een zwemschema op?

Kun je nu nog geen lange stukken achter elkaar zwemmen, maar wil je wel je zwemconditie opbouwen, dan helpt onderstaand schema je misschien om je te trainen voor 2 km zwemmen. Voorwaarde is wel dat je techniek oke is!. Je kunt natuurlijk borstcrawl en schoolslag ook afwisselen. Begin iedere training met een stukje inzwemmen (ongeveer 10 minuten, rustig, verschillende slagen). Ook het uitzwemmen (ongeveer 5 minuten) hoort er altijd bij. Ga door met de volgende training als de huidige je makkelijk afgaat. Een training een aantal maal herhalen is geen punt! Deze trainingen zijn een richtlijn en je kan natuurlijk altijd afwijken als het een keer niet zo lekker gaat. Probeer alles redelijk rustig te zwemmen zodat langere afstanden makkelijker worden. Voor elke training kun je even rustig inzwemmen en na elke training kun je even rustig uitzwemmen!

Succes en vooral heel veel plezier met de voorbereidingen!

Meer weten over zwemtechniek en training? Kijk op www.zwemanalyse.nl

Trainen in Bosbad Amersfoort!

Vanaf dinsdag 25 juni mogen alle geregistreerde deelnemers aan de Swim in Amersfoort gratis terecht in het Bosbad om te trainen tussen 18.00 en 19.00 uur op de dinsdag- en donderdagavond. Daarbij zullen wij proberen dat er een trainer aanwezig is, maar jullie kunnen uiteraard zelf ook beginnen met het maken van ‘meters’. Mocht je zelf willen trainen dan mag dit al vanaf donderdag 13 juni!

Het Bosbad is ideaal om je voor te bereiden op de Swim in de Eem immers het is buiten en de watertemperatuur is vergelijkbaar met die in de Eem. Het Bosbad sluit voor reguliere gasten officieel om 18.00 uur. De normale entree is dan al gesloten en de ingang is dan via de horeca. Wij zorgen ervoor dat de lijst met deelnemers bekend is bij het Bosbad, maar zorg dat je je inschrijving ook kunt laten zien. 

Houd er overigens rekening mee dat het Bosbad vanwege slechte weersomstandigheden kan worden/zijn gesloten. Ook is het mogelijk dat het Bosbad juist langer open blijft in verband met mooi weer. Dan is het weliswaar lastiger om ongestoord baantjes te trekken, maar dat is wel weer een goede ervaring om met veel mensen in de nabije omgeving te zwemmen zoals tijdens de Swim.
 
In principe is er 1 x per week een trainer aanwezig die aanwijzingen kan geven. Nadere details volgen.

Zie https://sro.nl/zwembad-bosbad/ voor openingstijden Bosbad en meldingen dat het bad dicht is ivm slecht weer.  

Heel veel succes met trainen!