Organisatie

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam van Swim to Fight Cancer Amersfoort!

Marius van Zeijts

Voorzitter
text_fieldsText Block

Marius van Zeijts is een voormalige generaal van de Koninklijke landmacht die vanaf het begin (2019) voorzitter is van Swim to Fight Cancer Amersfoort. Hij is zowel in Amersfoort als daarbuiten bestuurlijk actief geweest in de zwemsport. Zo was hij voorzitter van AZ & PC, voorzitter van de KNZB en vice-president van de Europese Zwembond. Daarnaast was hij commissaris bij de SRO.  

Marius: ‘Net als vele anderen heb ik in mijn omgeving meegemaakt dat familieleden, vrienden en kennissen zijn geconfronteerd met kanker en met de impact die dit had/heeft op hun leven. Voor mij voldoende motivatie om me in te zetten voor Swim to Fight Cancer Amersfoort.’

Clemens Ritzer

Projectleider

Mijn naam is Clemens Ritzer en ik ben als projectleider verantwoordelijk voor het dagelijkse operatie omtrent het organiseren van Swim to Fight Cancer Amersfoort. Ik ben een actieve ondernemer in deze prachtige stad. Als ervaringsdeskundige heb ik deze vreselijke ziekte van dichtbij meegemaakt. Onderzoek naar kanker is van levensbelang en daarom kan de stichting rekenen op mijn tomeloze inzet! 

Dirk van Garderen

Penningmeester
Onwennig waren mijn eerste schreden op het pad van Fight Cancer, maar na een eerste bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor de landelijke kick off Swim to Fight Cancer 2019 wist ik zeker dat het tijd was geworden om mijn rol als vrijwilliger bij sportverenigingen af te bouwen en energie steken in het mooie doel van Fight Cancer, nl. ervoor zorgen dat binnen enkele generaties kanker niet langer een dodelijke ziekte zou zijn. Lees gerust eens elders op deze website welke Nederlandse onderzoeken ter genezing of preventie door Fight Cancer worden ondersteund.

Met mijn lokale netwerk in Amersfoort ga ik ook in 2022 weer graag aan de slag om mensen enthousiast te maken voor deelname aan ons evenement. Dit kan als individu, als vriendenteam, maar ook bedrijventeams, sportverenigingen en scholen kunnen zich aanmelden met groepen deelnemers. We hebben hiervoor diverse mooie pakketten samengesteld waar ik een ieder graag over informeer de komende periode.

Want wat ik geleerd heb van de editie in 2019 is dat deelnemen aan Swim to Fight Cancer Amersfoort een unieke “once in a lifetime experience” oplevert zowel in de voorbereiding (training en werven van donaties) als op de dag (als deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer op het Eemplein) zelf. Beleef een unieke dag in deze mooie stad en DOE MEE!

Mirjam van Asch

Marketing & Communicatie

Ik ben Mirjam 18 jaar en kom uit Hoogland. Ik zit nu in mijn eerste jaar van de opleiding tot management assistent in Utrecht.
Tijdens de 1e editie van Swim to Fight Cancer Amersfoort was ik 15 jaar. Ik heb toen vanaf de zijlijn mee mogen helpen door mij als vrijwilliger in te zetten. Vanuit nu mijn tuktuk verkocht ik toen koek en zopie. Na aanleiding van dat evenement ben ik mijn eigen bedrijfje begonnen “Hooglands Lekkers". 
Nu 3 jaar later ben ik zelf druk bezig met het organiseren van de Swim to Fight Cancer in Amersfoort met een super leuk team. Ik ga mij vooral focussen op het stuk Marketing en Communicatie. Helaas kent iedereen wel iemand die te maken heeft (gehad) met deze ziekte. Daarom vind ik dit een super mooie kans om een dag te organiseren die voor iedereen een andere betekenis heeft maar uiteindelijk het zelfde doel.
Ik heb er zin in jij ook? Schrijf je in en wie weet zien we elkaar snel!

Tees Laseur

Marketing & Communicatie
Ik ben Tees Laseur, 21 jaar en in het dagelijks leven ben ik fietsenmaker. Naast mijn dagelijkse bezigheden studeer ik nog en ben ik daarom vrij flexibel. Ik ben met fight cancer in contact gekomen doordat er bij een naaste familielid kanker is geconstateerd. Hierdoor is het belang van het bestrijden van deze ziekte maar al te duidelijk geworden. Swim to fight cancer Amersfoort moet daarom een daverend succes worden waardoor we aandacht kunnen krijgen voor dit belangrijke doel. Binnen swim to fight cancer Amersfoort ben ik ter ondersteuning van allerlei vakgebieden, maar zou ik mij voornamelijk focussen op de MARCOM. 
Ik hoop jou te zien bij de Swim in Amersfoort dit jaar!

Brett Jak

Werving deelnemers

Mijn naam is Brett Jak en ik werk als professional aangepast sporten in de provincie Utrecht. Ik ben energiek en gedreven in mijn werk en draag sporters met een beperking een warm hart toe. Swim to Fight Cancer is een prachtige manier om de ervaring die ik in mijn werk heb opgedaan in te zetten voor een doel groter dan mijzelf of een doelgroep. Ik hoop dat ook dit jaar het evenement weer een groot succes wordt en dat wij samen een mooie bijdrage kunnen leveren aan kankeronderzoek.