De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer maakt Stichting Fight Cancer verschillende onderzoeken naar kanker mogelijk. Ook heeft Swim to Fight Cancer Alkmaar twee lokale goede doelen gekozen waar een deel van de donaties naartoe gaat: de Heart Pillows die gemaakt worden in 't Praethuys aan de Westerweg en comfortmanden voor de verpleegafdeling Oncologie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep.

Onderzoek is hard nodig. We weten dat onderzoek werkt; de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft, is in de afgelopen vijftig jaar met maar liefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarom hebben we jouw hulp hard nodig. Kom jij ook in actie? Via de buttons hieronder kun je meer lezen over het onderzoek of een donatie doen. Bedankt voor je betrokkenheid!

Love life. Fight cancer.

In Nederland krijgen meer dan 124.000 mensen per jaar het bericht dat zij kanker hebben. Dit zijn meer dan 300 mensen per dag, 14 mensen per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ wil Fight cancer mensen inspireren om in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Je kunt op verschillende manieren helpen. Zo kun je een eigen actie starten voor Fight cancer, deelnemen aan een van onze evenementen, donateur worden of je inzetten als vrijwilliger. Zo dragen we samen bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is. 

Wetenschappelijk onderzoek én preventie zijn heel belangrijk om onze missie te realiseren. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen en om mensen de juiste voorlichting te geven, is nog steeds heel veel geld nodig. Wil jij meer weten over stichting Fight cancer en over de onderzoeken die wij steunen? Klik dan hier

Team STFC Alkmaar

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door het Alkmaarse DOSS Event Support:

"We zijn een evenementenbureau waarbij community-building, maatschappelijke waarde en citymarketing de standaard ingrediënten zijn. We geloven niet in puur commerciële evenementen: de opdracht moet in de basis écht iets bijdragen aan een doel, boodschap of verandering. Een evenement als de Swim past daar goed bij. Niet alleen als bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak. Binnen het team is helaas ook ervaring met de machteloosheid en verdriet dat kanker met zich meebrengt. Door het recente verlies van een dierbare, kwam de Swim nog hoger op de prioriteitenlijst te staan." 

Om met het organiseren van dit evenement niet volledig in het diepe te springen, deed het volledig team vorig jaar mee aan de Swim to Fight Cancer in Heusden. "Het trainen, geld ophalen en samen de Swim voltooien werd zoveel meer dan alleen inventariseren; het maakte het team nog hechter dan het al was. We combineren onze expertise op het gebied van organiseren met de ervaringen die wij hadden als deelnemer en gaan met veel passie en energie de allereerste Swim to Fight Cancer in Alkmaar realiseren."

De uren die het team hierin steekt, zijn vrijwillig. "Dit kan niet zonder de hulp van een geweldige groep professionals, die zich ook belangeloos inzetten. Samen werken we met veel liefde aan dit project."