Doe met jouw ziekenhuis mee aan lovelife run!

Samen halen we geld op voor baanbrekend kankeronderzoek én voor de oncologische afdeling van jouw ziekenhuis. 

Wat is Lovelife run?

LoveLife run is niet zomaar een hardloopevent!

Stoere (ex-)kankerpatiënten zoeken hun grens op door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen. Hun lef maakt deze ultieme run met een lach en een traan nu al legendarisch! De inschrijving wordt eerst geopend voor (ex)patiënten, naasten en behandelaars. Daarna opent de inschrijving voor iedereen die graag mee wil rennen met deze helden. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (via Stichting Fight cancer) én voor een project of onderzoek in het lokale ziekenhuis.

Bekijk hiernaast een toffe video van dit concept, waarmee wij begonnen in 2021 in Breda. Ondertussen organiseren we ook in Arnhem en zijn wij op zoek naar nog meer ziekenhuizen waarmee we impact kunnen maken.

kankerpatiënten die gaan hardlopen?

accessibility

VOOR WIE

Iedereen kan meedoen aan de Run, maar centraal staan onze helden: de (ex)kankerpatienten die deze uitdaging aangaan!

hoe dan?

Juist, dat is wat patienten vaak denken van tevoren. Maar geloof ons: zij kunnen dit.

Als organisatie dragen wij er zorg voor dat we alle (ex)kankerpatiënten in 12 weken klaarstomen door middel van trainingen om die eindstreep te halen!

waarom?

Voor patiënten zit er zoveel in om hieraan mee te doen: empowerment, elkaar stimuleren, verbondenheid, naasten kunnen betrekken én vetrouwen terugkrijgen in hun lichaam.

attach_money

toekomst

LoveLife Run biedt de mogelijkheid aan patienten om fitter te worden. Fittere patiënten komen hun behandelingen beter door en dit evenement geeft ze daar extra stimulans toe.

 Samen zetten wij ons in voor een wereld waarin meer mensen beter leven met en na kanker!

Wat vragen wij van ziekenhuizen?

Geen paniek! We vragen niet van jullie om dit evenement te organiseren als ziekenhuis. Daar zijn jullie natuurlijk ook veel te druk voor om dit te doen.

Een samenwerking met het lokale ziekenhuis is echter wel van cruciaal belang voor het slagen van LoveLife Run. Daarom vragen we vooral aan ziekenhuizen om ons te helpen bij:

1. Het selecteren en werven van (ex)kankerpatiënten om hieraan mee te doen

2. Promotie van het evenement ten behoeve aan zoveel mogelijk deelnemers, zodat het een groot succes wordt! 

Wat krijgen jullie ervoor terug?

1. Fittere patiënten die beter hun behandelingen doorkomen of beter herstellen na behandelingen

2. Een platform om lotgenoten, zowel (ex)patiënten als hun naasten, met elkaar in contact te laten komen

3. Een unieke teambuilding activiteit, waar alle collega's van het ziekenhuis kosteloos aan mee kunnen doen

4. Een deel van de opbrengst (+- € 5.000 - € 10.000) dat aan een lokaal project of onderzoek besteed mag worden

5. De mogelijkheid om bij te dragen aan de missie om ervoor te zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is

Zij gingen je voor...

"Waarom ik hoop dat ook andere ziekenhuizen meedoen, is omdat dit je de mogelijkheid geeft om samen conditie op te bouwen, naar iets positiefs toe te werken én geld op halen. Ik zie in Arnhem dat het patienten zo in hun kracht zet, door de wekelijkse hardlooptrainingen. Het is zo leuk om te zien dat ze zoveel aan elkaar hebben, en dat ze naast hun behandelingen met iets positiefs bezig kunnen zijn en veel steun aan elkaar hebben. Kortom: een fantastisch event om als ziekenhuis aan mee te doen!"

Inge Werter - Oncoloog-internist Rijnstate

"Ik hoop heel erg dat het lukt om in andere steden ook oncologen te vinden die wild enthousiast van LoveLife Run worden. Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen, doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen, en spreekt elkaar daardoor ook over iets leuks, waar je energie van krijgt. Perfecte teambuilding dus en belangrijk voor kankeronderzoek!

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Het is geweldig om te zien waar deze (ex-)kankerpatiënten toe in staat zijn. Vaak beseffen ze zelf niet wat ze allemaal kunnen. De euforie die ze beleven als ze straks over de finish komen is met geen pen te beschrijven. De run is een trip down memory lane en het is een mooie manier om het verleden af te sluiten of een plekje te geven. Het helpt hen om weer positief naar de toekomst te kijken. Meedoen is hoe dan ook een overwinning.”

Vanessa Roest - Projectleider Breda & Oncologisch Fysiotherapeut

Ervaring patiënt Melissa

Eén van de deelnemers is Melissa, die aan de eerste editie LoveLife Run Arnhem in 2023 deelnam. In een mini-docu volgden we haar tijdens de run, en vertelt ze hoe haar leven is veranderd na de diagnose. Kort voordat LoveLife Run was, had Melissa haar laatste behandeling. Melissa:

"Ik vond de run enorm zwaar, maar ik voelde me erg gesteund door mijn vrienden die met mij mee gerend hebben.

Ik ben binnengehaald door mijn mammacare verpleegkundige, direct na de finish. Ik viel meteen in haar armen en toen was mijn cirkel rond. Zij was degene in het begintraject die mij belde met het nieuws over mijn diagnose en nu hebben we het samen afgesloten. Dit alles heeft het een stuk makkelijker gemaakt om het traject een plekje te geven en om weer trots te zijn op mezelf."

Zie de hele docu op www.fightcancer.nl/melissa

 

Eens bellen?

We komen graag vrijblijvend met je in contact om natuurlijk veel meer hierover te vertellen! Ook komen we graag met een mooie presentatie langs bij jouw ziekenhuis. 

Email ons

vera@fightcancer.nl

Bel ons