De LoveLife run. Samen rennen uit liefde voor het leven.

Een unieke charity run

Het begon in 2020 klein toen Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd, een ‘rondje Oosterhoutse polder’ initieerde met een aantal van haar (ex-)kankerpatiënten. Vervolgens organiseerde ze in de rol van projectleider in 2021 de eerste editie van de LoveLife run in Breda. De LoveLife run is een 5km hardloopevent waaraan (ex-)oncologische patiënten met hun naasten en hun behandelaars deelnemen. Centraal staat het werven van fondsen voor Fight cancer, die met deze fondsen via KWF Kankerbestrijding baanbrekend kankeronderzoek financiert. Iedere deelnemer wordt uitgedaagd hiervoor zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Het unieke aan deze run is dat de patiënt zelf mee rent. Meedoen is voor deze doelgroep hoe dan ook een overwinning. Voorafgaand aan het event trainen de geselecteerde (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen. Ieder op z’n eigen tempo, binnen z’n eigen mogelijkheden. Ieder met zijn eigen hindernissen en met zijn eigen successen. Een run als symbool voor de lange weg die een oncologisch patiënt vaak aflegt. Hiermee schijnen we licht op de persoon achter de ziekte en op de behandelaar achter een diagnose. 

Eerste editie in Breda

Het sportshirt als pantser, de hardloopschoenen als springveer; gehuld in winnaarstenue stonden 100 tot 150 fanatiekelingen zondag 4 juli klaar in de startblokken van de eerste editie van de LoveLife run. Zo’n 25 stoere (ex-)kankerpatiënten renden samen met hun steunpilaren en behandelaars de run van hun leven; 5 km door de binnenstad van Breda! Het startschot knalde onze motivatie tot leven. Samen voelden we de kick stromen door onze aderen. We renden, gedreven door ongekende wilskracht en power. Met een shot adrenaline in ons lijf zetten we stap voor stap door. En samen háálden we die finish en gingen we euforisch de eindstreep over! We kijken terug op een enorm geslaagde eerste editie van LoveLife run.