Trainingen

Iedere deelnemer kan meedoen aan een trainingsprogramma van 12 weken onder begeleiding van een hardlooptrainer/oncologiefysiotherapeut (face-to-face, digitaal en/of in een kleine groep). Voor (ex)kankerpatiënten is het vereist om mee te doen aan deze trainingen.

Je gaat lekker buiten trainen en daarbij komen allerlei facetten aan bod om zo goed mogelijk (en blessurevrij!) de 5km te kunnen hardlopen. Zo beginnen we met rek-en strekoefeningen, ademhaling, looptechniek en een stukje krachttraining. En dat allemaal in een gezellige groep. Wat wil je nog meer?!


Wanneer de trainingen precies zullen plaatsvinden zullen wij spoedig bekendmaken! We zijn voornemens om te starten op zondag 24 maart, in (de omgeving van) het Olympisch Stadion.


Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals gediplomeerde EHBO-ers en verkeersregelaars proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. LoveLife Run is geen hardloopwedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn.

Houd er rekening mee dat deelname aan LoveLife Run op eigen risico is. Bekijk het deelnemersreglement voor de details. 

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor trainingen. 

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houd er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.