Wetsuit aanbevolen en verhuur

09 Aug 2021

Wetsuit huren! 

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Je kunt op https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/watertemperatuur/ altijd de watertemperatuur volgen. Vandaag (9 augustus) is het water bijvoorbeeld 19.7 bij Lobith. Onder de 20 graden beveelt de KNZB een wetsuit echt aan, het water zal de komende paar weken niet echt opwarmen is de verwachting

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon, maar let er dan goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag en voor de juiste temperatuur. 
Maar we begrijpen dat voor deelnemers de aanschaf van een wetsuit voor eenmalig gebruik te kostbaar is. Om deze reden hebben we een verhuurder gezocht en bereid gevonden op 29 augustus wetsuits te verhuren die vooraf besteld zijn. Je kunt ter plekke ophalen en ook weer ingeleverd worden. Huren voor deze dag kost dan 25 euro. 

Sailfish is het bekende merk voor de triatleten en open-water-zwemmers. Sailfish is al 13 jaar toonaangevend met de meest soepele en snelle wetsuits. Je kunt een wetsuit reserveren via de volgende link http://sailfish-benelux.eu/wetsuit-voor-1-dag-alleen-op-events-waar-wij-aanwezig-zijn waar Swim to Fight Cancer in Nijmegen als evenement is toegevoegd. Omdat je verschillende opties aanklikt, weet Sailfish welk type wetsuit en welke maat het beste bij je zal passen. Op basis van de door jou doorgegeven informatie zorgen zij ervoor dat je een perfect passende wetsuit hebt op de dag van het evenement. Indien nodig kunnen zij ook tips geven voor het aantrekken van de wetsuit.