Verrassingsoptreden Bredaas koor in badjas als opwarmer voor Swim to Fight Cancer

01 Jul 2019

Verrassingsoptreden Bredaas koor in badjas als opwarmer voor ‘Swim to Fight Cancer’

Swim to Fight Cancer

BREDA – Een vreemde gewaarwording op zondagmiddag in Breda. De Grote Markt, uiteraard in bezit genomen door dorstig terraspubliek, verandert langzaam maar zeker van kleur.

Dan, klokslag 14.00 uur, staat er plots een dirigente op het katheder en beginnen een aantal ‘badjassen’ te zingen. De rest sluit aan en vormt uiteindelijk een indrukwekkend koor van wel honderd kelen. Het is Popkoor Prestige uit Breda, met het gelegenjeifsprogramma ‘From Shower to Show’.

Prestige vestigt op deze muzikale en ludieke manier aandacht voor een goed doel. Op zondag 1 september wordt Swim to Fight Cancer gehouden, een volgens de organisatie ‘rebelse’ zwemtocht van 2 kilometer door de Bredase Haven en singels. Plus voor de junioren tochten over 250 of 500 meter. Daarmee halen de zwemmers net als Maarten van der Weijden geld op voor wetenschappelijk onderzoek en preventie van kanker via KWF Kankerbestrijding.

Popkoor Prestige zingt in badjas op de Grote Markt voor het goede doel. © Jacques Hendriks

Zoutelande

Na het tweede nummer – heel toepasselijk ‘Zoutelande’ – gaan de blauwe badjassen uit. Geheel in het zwart zingt het koor door en delen vrijwilligers flyers uit. De terrasbezoekers hebben iets om over na te denken bij hun zondagmiddagborrel.

Informatie en inschrijving: www.swimtofightcancer.nl/breda