Verhaal van een deelnemer

01 Sep 2022

Verhaal van een deelnemer #4
Voor mijzelf kwam de confrontatie met de ziekte op het moment wanneer mijn vader, werd gediagnosticeerd met twee hersentumoren. Dan staat je wereld even stil.

Ik ben ongelooflijk trots op hem. Vol moed, wilskracht en vechtlust is hij dit traject vol strijd aan blijven gaan. De operaties en vele chemo’s en bestralingen hebben hem uiteindelijk beïnvloed als persoon, dit is een periode waar ik niet al te graag aan terug denk. Toen er uiteindelijk geen licht meer aan het einde van de tunnel was, werd het gevoel van onmacht steeds groter. Doorgaan en het beste ervan blijven maken ondanks dat je wereld op zijn kop staat. Je bent de meest positieve, liefdevolle en zorgzame persoon die ik ooit gekend heb. Inmiddels is hij al bijna vier jaar niet meer bij ons, maar mede dankzij zijn kracht heeft hij mij, mijn twee jongere broertjes en mijn moeder door deze ontzettend moeilijke periode geholpen. Daarom zwem ik op 11 September voor mijn vader, maar ook voor alle mensen die aan het vechten zijn tegen kanker, voor alle vrienden en familie die zorgen en onzekerheid delen in het moeilijke proces van de ziekte.

Hiermee zamelen we geld in, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Dit is nodig. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen die gediagnosticeerd worden het perspectief op een goede behandeling kan worden geboden, om te kunnen vechten, herstellen en leven.

Voor mijn vader, de aller sterkste man die ik heb gekend.
~ Stan Hendriks