Van Rootselaar benoemd tot nieuwe directrice Stichting Fight cancer

26 Jan 2021

Stefanie van Rootselaar is per 1 maart benoemd tot nieuwe directrice van Stichting Fight cancer. Limore Noach, oud directrice die met haar jarenlange inzet Fight cancer landelijk op de kaart zette en vele miljoenen euro’s heeft geworven voor kankeronderzoek, geeft vol trots het stokje door aan Stefanie.

De afgelopen 15 jaar vervulde Stefanie diverse commerciële functies in het bedrijfsleven. Zo was zij bij Air France-KLM verantwoordelijk voor alle campagnes in de Benelux, werkte zij als Managing Director Europe bij internationaal pr-bureau Future Factor en vervulde zij diverse rollen bij DPG Media. Haar authentieke karakter en kracht als verbinder passen goed bij Fight cancer. Zowel haar marketingcommunicatie kennis als haar ervaring in het aansturen van diverse teams komen goed van pas bij de realisatie van de toekomstige plannen van de stichting. De focus ligt in 2021 voornamelijk op het verder uitbouwen van het merk, de uitrol van nieuwe evenementconcepten voor fondsenwerving (binnen de RIVM-richtlijnen) en het lanceren van het online platform LoveLife.nl. Met dit platform – gevuld met inspirerende interviews, documentaires, maar ook sportieve work-outs en gezonde recepten – wil de stichting laten zien hoe zij samen met heel Nederland fondsen werft, welke onderzoeken daarmee gefinancierd worden en wat daarmee bereikt wordt.

 “Wat een mooie kans om in deze rol bij Fight cancer een bijdrage te leveren aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is. De merkwaarden van de stichting – waaronder betrokken, positief, open en daadkrachtig – sluiten naadloos aan op hoe ik in het leven sta. Ik geloof sterk in onze missie om mensen te inspireren om samen vanuit de liefde voor het leven een vuist te maken tegen kanker. Ik kijk er ontzettend naar uit om dat, samen met het team, te bewerkstelligen”, aldus Van Rootselaar.

 

Oud-directrice Limore Noach blijft als lid van de Raad van Toezicht betrokken bij de stichting.