Swim to Fight Cancer Nijmegen haalt bijna een ton op!

05 Sep 2021

29 Augustus 2021 Spiegelwaal – 

 

Na een bewogen jaar klonk 29 Augustus om 13:05 eindelijk het startschot door burgemeester Bruls. Editie 2021 van Swim To Fight Cancer ging van start in de Spiegelwaal van Nijmegen.  

Het evenement, waarmee zwemmend geld wordt opgebracht voor kankeronderzoek, viel in de smaak en trok vele bezoekers naar de Spiegelwaal in Nijmegen.  

De bijna 180 deelnemers konden kiezen uit 500m, 1500m en 3000m. Sommige fanatiekelingen vonden dit niet genoeg en plakte er nog een rondje achteraan of zelfs twee. Je kunt wel concluderen dat de sfeer er dus goed in zat. De jongste deelnemer Finn wordt bijna 10 jaar en de oudste deelnemer Aad wordt bijna 79, het is dus een evenement voor alle leeftijden.  Een deel van deze deelnemers waren oncologen en patiënten van het Radboudumc waar de organisatie 2 onderzoeken ondersteunt met het geld wat opgehaald is. Ook zwommen Timur Perlin (3FM) en Jill Goede + Michel Hennipman (Big Brother 2021) mee. 

Verbonden door emotie en sportiviteit eindigde de teller op bijna 1 ton. “Als organisatie zijn wij supertrots op alle deelnemers die meegedaan hebben, wij overhandigen de cheque aan Fight Cancer, maar zij zijn degenen die dit geld bij elkaar hebben gezwommen. Allemaal samen waarbij het niet uitmaakt wie hoeveel ophaalt, een ieder zwemt met een hele mooie bijzondere reden. Allemaal hebben we dezelfde droom waarvoor we ons inzetten, dat hopelijk kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer zal zijn” aldus Astrid van Hest voorzitter van de organisatie in Nijmegen. “ Zonder de ruim 85 vrijwilligers, onze partners, onze sponsoren en ons hele organisatie team zouden deze zwemmers niet deze vuist tegen kanker kunnen maken. Dus we zijn iedereen enorm dankbaar hiervoor!  Wij hopen dit bijzondere evenement in 2022 weer te kunnen organiseren. Wil je meehelpen in de organisatie, meld je dan bij ons! “  

De bekendmaking van het voorlopige bedrag werd feestelijk afgesloten door het Feestteam, die ook de presentatie van het evenement in handen hadden. Er kan nog steeds gedoneerd worden om het bedrag voor 2 onderzoeken van het Radboudumc nog hoger te maken via de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen (nijmegen.swimtofightcancer.nl), zodat we hopelijk einde van het jaar echt over de ton zitten.