Swim to Fight Cancer Hoorn voor baanbrekend onderzoek!

19 Jun 2023

In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Fight Cancer jou inspireren in actie te komen voor meer onderzoek. En in actie komen kan! Door deel te nemen aan onze swim op 23 juli, iemand te sponsoren of te doneren help je mee. Je kunt op jouw eigen manier een bijdrage leveren. Samen kunnen wij onze droom realiseren: kanker verslaan!

In de toekomst kunnen meer mensen kanker overleven. Dat komt door vernieuwende kankeronderzoeken. Op dit moment zijn ruim 61% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus vooruit, maar zijn er nog lang niet!

WAAROM ONDERZOEK? Wetenschappelijk onderzoek is de basis voor de bestrijding van kanker. Dankzij onderzoek stijgt de gemiddelde overlevingskans van patiënten en verbetert de kwaliteit van leven. We kunnen kanker alleen terugdringen als we de ziekte beter begrijpen. Daarom investeren we in onderzoek en zorgen we ervoor dat de kennis die dit oplevert wordt vertaald naar de patiënt. Fight cancer financiert momenteel 8 onderzoeken naar kanker.

KANKER BESTRIJDEN IS KANKER BEGRIJPEN Dankzij onderzoeken neemt de kennis over kanker steeds verder toe. Hierdoor:

  • Is beter bekend hoe kanker ontstaat en zich gedraagt
  • Kan kanker eerder, sneller en beter worden opgespoord
  • Zijn behandelingen effectiever, gerichter en veiliger
  • Is de kwaliteit van leven voor (ex-)patiënten verbeterd
  • Overleven meer mensen


DRAAG JOUW STEENTJE BIJ
Zoals eerder benoemd, zijn we goed op weg maar helaas zijn we er nog niet. Draag op jouw manier bij aan: als zwemmer, business team, vrijwilliger, donateur, of sponsor! Op 23 juli 2023 vindt Swim to Fight Cancer Hoorn voor de vierde keer plaats. Vorige edities waren geslaagd en gezellig, dus laten we dat deze editie weer realiseren! Meld je aan of kijk op de site wie je wilt sponsoren.