Swim to Fight Cancer Amstel verplaatst naar 2022

04 Aug 2021

Swim to Fight Cancer Amstel is een zwemevenement van Fight cancer dat dit jaar voor de eerste keer gehouden zou worden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel. Ondanks een stroeve eerste helft van dit jaar leek het er op dat alles weer ‘open ging’ maar Corona heeft Nederland nog steeds in zijn greep. En dat zorgt voor vervelende consequenties. De persconferentie van gisteren gaf het laatste zetje.

Directeur Fight Cancer Stefanie van Rootselaar zegt: “We willen allemaal heel graag dat de eerste editie van Swim to Fight Cancer Amstel een waar sportfeest wordt waar iedereen zich op kan verheugen. En waar we met z’n allen een groot succes van maken met een mooie opbrengst voor kankeronderzoek. Alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. De lokale organisatie heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet, plannen gemaakt en uitgewerkt om dit evenement met de juiste sfeer te kunnen organiseren. Iedereen komt met een eigen verhaal over de finish, heeft zijn of haar best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen en verdient daarom ook een prachtige dag.”

Organisator Vreugdenhil: “Onze verantwoordelijkheid is om te zorgen voor een veilig verloop en de juiste gezellige sfeer op en rond het parcours. Door de aanhoudende maatregelen kunnen wij als organisatie juist die mooie sfeer en beleving niet garanderen. Er is goed overleg geweest met de gemeente en ondanks het feit dat ook zij laaiend enthousiast zijn over de Swim en alle medewerking willen verlenen, zien zij ook niet hoe we er dit jaar het sportieve feestje van kunnen maken zoals we dat graag zouden willen.” Swim to Fight Cancer wordt al sinds 2014 in verschillende plaatsen in Nederland met veel succes georganiseerd door lokale organisatieteams. In 2019 doken mensen in 14 verschillende steden het water in om fondsen te werven voor Fight cancer. Dit jaar staan er momenteel nog zes edities op de planning, te weten in Nijmegen, Maastricht, ’s-Hertogenbosch, Breda, de Achterhoek en Haarlem.

Vreugdenhil vervolgt: “Met pijn in ons hart kunnen wij niet anders dan Swim to Fight Cancer Amstel een jaartje doorschuiven. In 2022 gaan we het doen en dan echt goed! Alle aanmeldingen en geworven fondsen blijven staan voor volgend jaar. Iedereen kan dus gewoon doorgaan met geld inzamelen en trainen voor die 500m, 1KM of 2KM. Als nieuwe datum hebben we gekozen voor vrijdag 1 en zaterdag 2 juli. Bewust nog voor de zomervakantie omdat we erg veel enthousiaste reacties van scholen hebben gekregen op deze datum. Zij willen graag de Kids Swim op vrijdagmiddag hebben zodat ze dan met hele klassen tegelijk mee kunnen doen en vanuit school inzamelacties op touw kunnen zetten. Uiteraard geven wij graag gehoor aan die wens.” “Op vrijdagavond 1 juli organiseren we alsnog het spectaculaire side-event ten bate van Fight cancer. Een 100 meter zwembad zal worden gecre?erd voor de terrassen van de restaurants Loetje, Heisa, Ron’s Gastrobar, Brasserie Paardenburg en India Port. Prominente -voormalig- Olympisch zwemmers nemen het op tegen BN’ers en ondernemers uit het bedrijfsleven van Amstelveen en Ouder-Amstel. Bedrijven en particulieren kunnen meedoen aan deze spectaculaire wedstrijd door een tafeltje te kopen bij een van de vijf restaurants.”

Van Rootselaar sluit af: “Wij kijken enorm uit naar een prachtige Swim to Fight Cancer Amstel op zaterdag 2 juli 2022 met honderden deelnemers en een groot feest als afsluiter op de Amstelzijde. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een waanzinnig evenement gaat worden, waarmee we bewustwording cre?ren voor kanker en fondsen werven voor baanbrekend kankeronderzoek. Samen zetten we ons voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.”