Swim to Fight Cancer 2021 Achterhoek gaat door!

30 May 2021

Zondagochtend 30 mei kleurde het weer vroeg blauw in zwembad de Byvoorde in Wehl. Niet alleen de lucht zag er stralend uit, ook de organisatie van de Swim to Fight Cancer Achterhoek had er duidelijk zin in. Zo’n 20 deelnemers hadden zich ingeschreven voor een gratis trainingsmoment in het openluchtbad. Dit werd door de organisatie aangegrepen om er een mini-kick-off van te maken en een beetje feestelijk kenbaar te maken dat er op 12 september a.s. toch ècht gezwommen gaat worden bij Recreatieplas Stroombroek in Braamt! Er was koffie met heerlijke cupcakes en met een gezamenlijke sprong doken de deelnemers hun uitdaging, om op 12 september 2 kilometer (sommigen zelfs 4!) te gaan zwemmen, tegemoet. Daarna kregen ze van de organisatie van de Swim een fijne badjas, als dank voor hun enthousiasme en als aanmoediging om nog meer geld op te halen voor kankeronderzoek.

Vorig jaar kon de Swim natuurlijk niet doorgaan en landelijk is de fondsenwerving voor kankeronderzoek vrijwel volledig stil komen te liggen.

Samen in actie

2021 is een bijzonder jaar waarin het coronavirus ons nog steeds raakt. Onderzoek naar kanker is en blijft noodzakelijk, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte. Daarom is ons doel om onmacht en verdriet om te zetten in positiviteit en kracht door samen in actie te komen.

Met de Swim to Fight Cancer Achterhoek willen wij in deze tijden alsnog een hele bijzondere dag organiseren en ons samen inzetten voor meer kankeronderzoek, uit liefde voor het leven. Het zal dan ook een dag met een lach en een traan worden, waarbij het leven gevierd wordt en herinneringen gekoesterd worden. Een dag vol verbinding met het leven, met verdriet, vreugde en elkaar.

Zwem mee!

Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden, bekenden en familieleden. Zo hopen wij met alle zwemmers een groot bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekende kankeronderzoeken, die door Fight cancer worden geselecteerd. Zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren.

Wil je ook je steentje bijdragen aan kankeronderzoek en deze dag met elkaar gaan beleven? Schrijf je dan nu in op https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-achterhoek