SV Den Hoorn

16 Apr 2014

Saamhorigheid en een groot gevoel

Naar aanleiding van de benefietwedstrijd ter ere van Marnix van Vondelen die op 19 april 2014 bij voetbalclub SV den Hoorn werd gespeeld spraken wij Yvonne Ruiterman. Yvonne is een van de initiatiefnemers van We Fight (www.wefight.nl), een initiatief van SV Den Hoorn om geld in te zamelen om andere mensen wel een kans te geven die Marnix nooit gehad heeft. Marnix speelde in het eerste elftal van de club. In juni 2013 hoorde hij dat hij darmkanker had, een half jaar later overleed hij. 'Ik heb nooit een kans gekregen’ heeft hij zelf gezegd. Marnix is slechts 48 jaar geworden.

Bijzonder moment
Het meest bijzondere moment van de benefietwedstrijd was toen de spelers met kinderen aan de hand het veld op kwamen lopen en een wensballon oplieten. "Tijdens die opkomst speelde het lievelingsnummer van Marnix: Black van Pearl Jam. Enorm indrukwekkend." volgens Yvonne. 

Meer dan trots
Yvonne was altijd al trots op ‘haar’ club als zij de spelers met het Fight cancer logo op de shirts het veld op zag komen. Maar dit, dit gaf toch echt een ander gevoel. "Als er zo iets speciaals georganiseerd wordt en je de saamhorigheid voelt, dan ben je daar echt even stil van." vertelt Yvonne. 

The fight continues
Dit is pas het begin van de inzamelingsacties van We Fight. Voor de benefietwedstrijd is een wisseltrofee aangeschaft die binnenkort weer wordt ingezet. Er wordt momenteel gekeken naar een mooie vervolgactie.

Love life. Fight cancer.