Students Join the Fight

14 Sep 2014

Aan het begin van je studententijd kom je met veel nieuwe dingen in aanraking: een nieuwe studie, een nieuwe stad, nieuwe vrienden en misschien zelfs wel een nieuw huis. Om de kennismaking met het studentenleven goed af te trappen worden er in veel studentensteden introductieweken georganiseerd; zoals de EL-CID in Leiden en de Kick-In in Enschede. 

Een aantal studenten stoppen een jaar met hun studie om de commissie te vormen die invulling geeft aan deze introductieweek. Zij willen de aankomende studenten kennis laten maken met hun nieuwe studentenstad en –levenDe commissies in Leiden en Enschede wilden de eerstejaars nog een andere ‘goede’ boodschap meegeven. Daarom kozen zij ervoor zich te verbinden aan Fight cancer. 

Bij beide introducties was Fight cancer aanwezig op de informatiemarkt aan het begin van de week. Hier werd ook een nieuwe gadget geïntroduceerd: de Fight Fietsbel waarvan minimaal de helft van de opbrengst naar kankeronderzoek gaat! Iedere student heeft een fiets, maar wat is een fiets zonder fietsbel? Daar waren veel van de studenten het mee eens en de bel is dus ook goed verkocht. Daarnaast kreeg Fight cancer de ruimte om op de studentenfestivals de Pillow Fight op te zetten. Hier konden de studenten, na het doen van een kleine donatie, elkaar met een kussengevecht proberen te verslaan. Dit zorgde voor veel hilarische momenten! 

Daarnaast zette Jelmer, één van de commissieleden van de Kick-In, zich op een hele bijzondere manier in om geld op te halen. Hij heeft zijn haar, dat tot voorkort tot aan zijn billen kwam, gedoneerd aan Stichting Haarwens. Voor een kleine donatie aan Fight cancer, mochten de eerstejaars stemmen op een nieuwe kapsel voor Jelmer. 

Al deze initiatieven hebben uiteindelijk voor een flink opbrengst gezorgd. De studenten in Leiden en Enschede hebben samen namelijk €3253,35 gedoneerd aan Fight cancer!?