STFC Breda '22 van de binnenstad naar De Kuil (Breda-Prinsenbeek)

08 Sep 2022
Beste fighters en belangstellenden,

De kwaliteit van het oppervlaktewater staat al enige weken onder druk door extreme warmte en droogte. Deze week hebben wij weer nieuwe metingen over de waterkwaliteit in de singels van Breda van het Waterschap Brabantse Delta ontvangen.

De combinatie van deze gegevens met de weersverwachtingen geeft ons onvoldoende vertrouwen om de 3e editie van Swim to Fight Cancer Breda in de Haven en singels op een verantwoorde en veilige wijze te kunnen organiseren. Dit is natuurlijk enorm jammer, want jullie hebben je net als wij enorm verheugd om Breda weer samen blauw te kleuren. Het is natuurlijk ook ontzettend jammer van alle inspanningen van de vele bedrijven, instellingen en vrijwilligers om er een mooi evenement van te maken. Maar wij kunnen helaas niet anders. Wij willen geen event organiseren waarbij wij als organisatie de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers niet kunnen garanderen.

Gelukkig hebben wij een goed alternatief in de vorm van zwembad De Kuil in Prinsenbeek. Een mooie zwemplas waar door de speciaal genomen maatregelen blauwalg niet aan de orde is en het dus veilig is om te zwemmen.

Wij gaan alles op alles zetten om met deze 3e editie te knallen met bijna 500 zwemmers en meer dan 2 ton op de teller ????.
Team Swim to Fight Cancer Breda