Scoren voor Fight

19 Sep 2014
De speelsters van Dames 1 van de Nootdorpse voetbalclub RKDEO wilden graag hun steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. Daarom organiseerde zij een benefietwedstrijd tegen de dames van een voetbalclub in de buurt: DSVP uit Pijnacker. Samen gingen zijn Scoren voor Fight!

De bezoekers van dit evenement konden op meerdere manieren bijdragen: er kon onder andere worden gedoneerd per gescoord doelpunt, er konden liedjes aangevraagd worden tegen een kleine bijdrage en na afloop van de wedstrijd kon men meedoen aan de loterij. De dames hadden een streefbedrag gesteld van €1000,-. Dit vonden ze zelf al een flink bedrag.

Waar ze niet op hadden gerekend was het enthousiasme waarmee hun actie zou worden ontvangen bij RKDEO! De donaties stroomden binnen en nog voordat het evenement plaats vond, was het streefbedrag al behaald. De leden van RKDEO kunnen het beste beschreven worden als fanatiek. Zowel het aanmoedigen van de voetballende dames als het aanvragen van liedjes om deze wedstrijd te ondersteunen werd door het enthousiaste publiek veel gedaan.

Na de wedstrijd was het tijd voor misschien wel het hoogtepunt van deze dag: de loterij. In verschillende rondes werden uiteenlopende prijzen verloot. Van een voetbal of een bloemetje tot dure horloges en uitgebreide Lifestyle pakketten; er was voor iedereen wat wils. De loten werden dan ook gretig ingeslagen en waren elke ronde binnen enkele seconden uitverkocht.

Na de loterij werd het totaalbedrag bekend gemaakt. De online donaties en alle giften tijdens het evenement kwamen uit op het geweldige bedrag van €2.482,-, wat later zelfs nog is verhoogd tot €2.572,-! Scoren voor Fight cancer was, met een opbrengst die meer dan twee en een half keer zo groot was als het streefbedrag, op zijn zachts gezegd dus zeer succesvol!

We willen de voetbalspeelsters, de DJ, de leden van RKDEO en vooral initiatiefnemers Wendy en Gladys graag heel erg bedanken voor deze geweldige bijdrage!