Samenwerking Fight cancer en ADO Den Haag vrouwen

26 Jan 2016

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal en Fight cancer slaan handen ineen

Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal en Fight cancer slaan de handen ineen om samen een vuist te maken tegen kanker. De samenwerking moet aanzetten tot beweging en geeft een invulling aan de maatschappelijke betrokkenheid van ADO Den Haag Vrouwen.

Door samenwerkingen met sportverenigingen aan te gaan promoot Fight cancer een gezonde leefstijl en kunnen mensen in Nederland bewust gemaakt worden van de strijd tegen kanker. Limore Noach, directeur Fight cancer: “Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. De cijfers geven aan dat kanker geen ver van je bed show is. Kanker raakt iedereen. Op dit moment is gemiddeld 62% van alle patiënten na vijf jaar kankervrij. In 1945 was dit slechts 25%. We maken dus progressie, maar zijn er nog niet. Alleen via onderzoek en preventie kunnen we kanker verder terugdringen en onder controle brengen. Wij zijn dan ook heel blij met de geweldige samenwerking met ADO Den Haag Vrouwen. Zij stralen net zoals wij kracht en positiviteit uit. Wij willen samen nog meer jonge mensen inspireren, betrekken en bewustmaken van de strijd tegen kanker. Onze droom is dat kanker op een dag niet meer dodelijk is. Zodat iedereen van het leven kan genieten.” 

De Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal wil het vrouwenvoetbal in de regio Haaglanden promoten door onder andere talentvolle speelsters de kans te geven op een topsportopleiding. De speelsters treden op als echte Haagse Powervouwen en zijn daarbij een inspiratiebron voor vrouwen en meisjes in de regio. De verbinding met die specifieke doelgroep benut ADO Den Haag Vrouwen om aandacht te vragen voor doodsoorzaak nummer 1 in Nederland: kanker.

Ryan Spencer, bestuurslid MVO Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal: “Het is voor ons volstrekt logisch om de verbintenis met Fight cancer aan te gaan omdat deze organisatie de samenleving bewust maakt van de enorme positieve power van mensen die met deze ziekte te maken hebben of hebben gehad. Wij helpen graag mee om dat bewustzijn te vergroten!”

 Website ADO vrouwen