Recordbedrag 3e editie Swim to Fight Cancer Achterhoek

06 Dec 2021

De derde editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek afgelopen 12 september was een groot succes en overtrof alle verwachtingen. Nog niet eerder zwommen zoveel deelnemers, maar liefst 367, in Recreatieplas Stroombroek in Braamt. In totaal is een recordbedrag van 319.583 euro aan donaties voor kankeronderzoek en preventie bij elkaar opgehaald!

De teller stond na afloop van het event op 310.528 euro. De afgelopen periode kon er nog gedoneerd worden en dat heeft nog bijna 10.000 euro extra opgeleverd. Projectleider Margot Verhagen: “Swim to Fight Cancer Achterhoek verbindt en verbroedert. Het geeft voldoening om samen, als collega’s of vriendengroep, te trainen en een gezamenlijke missie te hebben om door te zwemmen de onmacht van deze vreselijke ziekte om te zetten in kracht. Om de strijd tegen kanker te kunnen winnen is heel veel geld voor kankeronderzoek nodig. We zijn ontzettend trots op alle 367 Swimmers wat zij bij elkaar opgehaald hebben. Ook zijn we dankbaar voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd: sponsors, vrijwilligers en donateurs.”

Business teams

Het aantal businessteams dat we aan ons evenement kunnen binden groeit nog steeds. Verhagen: “Dit jaar waren dat er maar liefst 15, dat is fantastisch. We horen vanuit die teams ook zoveel positieve geluiden. We hopen het enthousiasme door te kunnen zetten naar de volgende editie op 10 september 2023.”

Opbrengst naar Fight cancer en Slingeland Ziekenhuis
De opbrengst van Swim to Fight Cancer Achterhoek gaat naar Stichting Fight cancer, een landelijke organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Nieuw voor deze editie was dat een deel van de donaties geïnvesteerd wordt in een lokaal doel. Swim to Fight Cancer Achterhoek doneert dit aan de afdeling Oncologie van het Slingeland Ziekenhuis. 

Voorzitter Koen Reijnders en oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis: “Als chirurg oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis zie ik gelukkig steeds vaker dat we mensen kunnen genezen, mede door wetenschappelijk onderzoek en daardoor fantastische resultaten in de kliniek. Voor het doneren van een gedeelte van de opbrengst aan het Slingeland Ziekenhuis als lokaal doel zijn we dankbaar. Onze afdeling Oncologie gaat hiermee twee koppelbedden realiseren voor terminale oncologische patiënten van het Slingeland Ziekenhuis. Naasten kunnen op deze manier in een terminale fase slapen naast hun zieke kind of geliefde.” 

Kanker de wereld uit

Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Iedereen kent wel iemand die met deze ziekte te maken heeft. Swim to Fight Cancer Achterhoek geeft de mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker, want we kunnen er samen echt voor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.