Nieuwjaarsduik kick off Swim to Fight Cancer Achterhoek 2020

03 Dec 2019

DOETINCHEM – Op 13 september 2020 is recreatieplas Stroombroek/Braamt toneel van de derde editie van Swim to Fight Cancer. Ter promotie van het zwemevenement voor kankeronderzoek en preventie wordt op 1 januari op dezelfde locatie een ludieke Swim Nieuwjaarsduik georganiseerd. Het startschot is om 12.30 uur.

Iedereen is van harte uitgenodigd 1 januari 2020 fris het nieuwe Swim-jaar in te duiken. Zorg dat je om 12.00 uur aanwezig bent. We gaan om 12.30 uur na een gezamenlijke aanloop op het strand een frisse duik nemen in recreatieplas Braamt/Stroombroek. Uiteraard in Nieuwjaarsduik-stijl mét originele Unox-muts en na afloop een kop warme Unox-soep. Deelname is vanaf 10 jaar (kinderen vullen een ouderverklaring in) en meedoen is gratis. Laat weten dat je er bij bent via ons Facebook-evenement.

Startsein inschrijving Swim to Fight Cancer Achterhoek
De Nieuwjaarsduik is tevens het startsein voor de inschrijving voor de derde editie van Swim to Fight Cancer die op zondag 13 september 2020 bij recreatieplas Stroombroek/Braamt wordt gehouden. Je kunt dan alvast je gegevens achterlaten als je meedoet op 13 september. Het evenement heeft een naamswijziging ondergaan en heet vanaf nu Swim to Fight Cancer Achterhoek, om zo de héle Achterhoek te kunnen bereiken en enthousiasmeren.

Opbrengst naar Fight cancer/ Slingeland Ziekenhuis
De opbrengst gaat net zoals voorgaande twee edities naar Stichting Fight cancer, een organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie van KWF Kankerbestrijding. Voor 2020 is tevens een gedeelte van de donaties gereserveerd voor de afdeling Oncologie van het Slingeland Ziekenhuis.

Achter de schermen wordt inmiddels volop gewerkt aan de voorbereidingen voor de derde editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek. Doel is om er weer een fantastisch zwemevenement van te maken. En dat allemaal met 1 zeer belangrijke motivatie: kanker de wereld uit helpen!