MannaertsAppels Advocaten: uit de wetboeken, in de wetsuits

23 May 2024

MannaertsAppels Advocaten is vanaf het prille begin een trotse deelnemer aan Swim to Fight Cancer Tilburg. Alle drie de voorgaande edities hebben ze met hun bedrijventeam deelgenomen, en ook dit jaar staat het team te trappelen aan de kade. Onder de naam 'de WETsuits’ gaan ze de uitdaging aan: twee kilometer zwemmen en een aanzienlijk bedrag aan donaties ophalen.

De band tussen de Swim en MA gaat dieper dan het water in de Piushaven is. Bram van Dun, advocaat en partner, is vanaf het begin nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. Als bestuurslid heeft hij de eerste editie vormgegeven en tot een succes gemaakt. Vijf jaar lang heeft hij zijn expertise ingezet, waarbij hij drie edities heeft georganiseerd. In zowel de eerste als de derde editie dook hij ook zelf het water in met het bedrijventeam. En deze editie is geen uitzondering, hij verschijnt weer aan de startlijn.

De inzet van MannaertsAppels voor de Swim heeft niet alleen sportieve hoogtepunten opgeleverd, maar ook een nieuwe aanwinst voor het kantoor. Brams connectie met Germaine Paulusse, een bestuurslid van de Swim, leidde tot een slimme zet toen er een vacature voor een marketeer ontstond. Germaine vervult nog steeds haar rol in het bestuur van de Swim.

Iets teruggeven aan Tilburg

Germaine: "Natuurlijk doen we mee aan Swim to Fight Cancer voor het goede doel, want we zijn ons allemaal bewust van de impact van kanker. Maar het gaat verder dan dat. Samen deelnemen versterkt de band binnen ons kantoor, het is een vorm van teambuilding waarbij we gezamenlijk een uitdaging aangaan. Bovendien voelen we een sterke verbondenheid met onze stad, en door mee te doen willen we graag iets teruggeven aan de gemeenschap waarin we wonen en werken."

Voor alle andere bedrijventeams die nog twijfelen heeft Germaine een boodschap. "Aarzel niet, sluit je aan! Deelname aan Swim to Fight Cancer gaat verder dan alleen zwemmen; het versterkt de teamgeest en draagt bij aan een geweldig doel. En voor degenen die nog wat zwemtips kunnen gebruiken: maak gebruik van de zwemclinics die door Swim georganiseerd worden, zorg voor een goed passend wetsuit voor zowel comfort als drijfvermogen, en zorg ervoor dat je team herkenbaar is, zodat je elkaar niet uit het oog verliest in het water."

Tips van MannaertsAppels

Wat betreft het ophalen van donaties, hier zijn wat handige tips van Germaine en haar collega's. "Deel actief je deelname op sociale media en in nieuwsbrieven, stuur een berichtje in groepsapps van je netwerken, vrienden en familie om ze op de hoogte te brengen, en vergeet niet om de link van je actiepagina onderaan je e-mails te plaatsen. Zo kunnen jullie samen een verschil maken en een waardevolle bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker."