Interview Stefanie van Rootselaar - Directeur Stichting Fight Cancer

06 Aug 2023
Stefanie, waarom zwem je zelf mee?
"Ik doe mee aan Swim to Fight Cancer Maastricht, omdat ik - net als zoveel anderen - onmacht ervaar omdat ik best veel mensen ken die ziek zijn en ik deze onmacht graag omzet in kracht! Door iets te doen, door mijzelf uit te dagen en voor mijn prestatie donaties op te halen in mijn omgeving. Met deze donaties maak ik, samen met alle andere Swim to Fight Cancer-deelnemers, baanbrekend onderzoek naar kaner mogelijk. Meer onderzoek is van levensbelang, dus ik vind het ontzettend waardevol om hieraan bij te dragen!"


Is er nog iets of iemand waarbij je nét wat meer stilstaat in jouw voorbereiding en op 3 september?
"ik sta stil bij alle mensen die in mijn directe omgeving direct of indirect met kanker te maken hebben, maar eigenlijk bij iedereen die ermee te maken heeft. ik sta extra stil bij mijn vriendin Claire en bij mijn moeder."

Hoe bereid jij jezelf voor op de Swim van 3 september?
"Dit wordt mijn eerste Swim, dus ik vind het in alle eerlijkheid best spannend! Ook omdat de Maas geroemd wordt om haar stromingen. Ik heb een wetsuit aangeschaft en ik ben begonnen met regelmatig zwemmen in het zwembad om mijn conditie op te bouwen. Daarnaast ben ik van plan om naar diverse openwater trainingen van Swim to Fight Cancer te gaan om wat meer gewend te raken met zwemmen in open water en om mijn techniek te verbeteren."

Wat doe jij allemaal om zoveel mogelijk donaties op te halen?
"Ik ga voornamelijk proberen mijn persoonlijke verhaal over waarom ik meedoe zo goed mogelijk over te brengen op mijn potentiële donateurs. Ik ga zoveel mogelijk mensen 1-op-1 benaderen: vrienden, familie, buren en (oud-)collega's. Ik ga dan mijn persoonlijke Tikkie-link delen (die ontvangt elke deelnemer), waardoor het doen van een donatie heel laagdrempelig is. Ik ga ook berichten plaatsen op mijn LinkedIn en mijn socials, maar daar verwacht ik niet al te veel van. Het is de persoonlijke benadering die werkt."

Wat wil je tegen de mensen zeggen die zich nog niet ingeschreven hebben?
"Swim to Fight Cancer is een evenement dat je echt niet wilt missen. Het is eigenlijk niet in woorden te omschrijven hoe bijzonder de sfeer is; het gevoel van saamhorigheid en verbinding is enorm. Dus, nu inschrijven!"

We wensen Stefanie heel veel succes tijdens haar voorbereiding en met zoveel mogelijk geld inzamelen. We zien je aan de start op 3 september 2023 bij StayOkay aan de Maas in Maastricht.
Wil jij Stefanie steunen? Of misschien doneren aan een van de andere zwemmers? Wellicht dat je zelfs zelf mee wilt zwemmen? Klik dan hier voor meer informatie en draag op jouw manier je steentje bij.