Informatie voor bezoekers aan de Swim

01 Sep 2021

Beste bezoekers,

Het is bijna zover! Op zondag 12 september 2021 is de 3e editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek in Recreatieplas Stroombroek in Braamt ! Deelnemers zwemmen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie voor stichting Fight cancer. Jullie komen hen aanmoedigen en genieten van een welbestede dag. Via deze nieuwsbrief hebben we belangrijke informatie voor jullie op een rijtje gezet. Vanwege corona gelden er aangepaste maatregelen, dus lees het goed door!

Coronatoegangsbewijs en legitimatie = toegang

  1. Omdat we nog te maken hebben met corona, ben je verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien* voordat je toegang krijgt tot het Swim-terrein. Je kunt de volgende coronabewijzen gebruiken: een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang. Al deze mogelijkheden kun je laten zien via de CoronaCheck-app. Heb je geen telefoon bij je, dan moet je een papieren coronabewijs meenemen via CoronaCheck.nl. Kun je geen toegangsbewijs laten zien, dan heb je geen toegang en kun je niet deelnemen. Om een veilige dag te faciliteren, zijn we dit verplicht en hierin streng!
     
  2. Neem ook je legitimatiebewijs mee. Je legitimatie wordt gecheckt met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Dan mag je het Swim-terrein op.

Coronaregels
Er geldt een bezoekersnorm van maximaal 750 bezoekers op het afgebakende Swim-terrein
Alle overige bezoekers kunnen bij het overschrijeden van het maximum niet het Swim-terrein op, maar kunnen je vanaf het terras van Landal Stroombroek of langs de waterkant naast het terrein aanmoedigen (daar is tevens mogelijkheid voor een hapje/drankje). We hopen op ieders begrip en ook hier geldt dat we ons aan de regels moeten houden!

Op het Swim-terrein hoeven we geen 1,5 meter afstand te bewaren en heb je geen vaste zitplaats. Basisregels voor iedereen: was vaak en goed je handen en blijf thuis bij klachten. Op het terrein is desinfectiemiddel aanwezig.

Locatie en parkeren Landal Stroombroek

Het Swim-terrein is alleen toegankelijk via de hoofdingang van Landal Stroombroek. Adres: Landweerswal 2 in Braamt. Na de rotonde kun je de auto direct aan de rechterkant de hele dag gratis parkeren op het parkeerterrein van Leisurelands. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Kom je op de fiets, dan fiets je door tot de stenen trap voor de fietsenstalling.

Programma

De presentatie is in handen van onze spreekstalmeester Sjoerd Weikamp!

11.00 uur Ontvangst Kids-Swim & aftrap met Sambaband

11.15 uur Opening door de organisatie & burgemeesters
11.20 uur Warming up kinderen met Rogier de Avonturier
11.30 uur Start Kids-Swim (met safeswimmer)
12.00 uur Ontvangst volwassen deelnemers
12.00 uur Finish Kids-Swim (inleveren safeswimmer) en uitreiking medaille
12.15 uur Kids-Swim van het Swim-terrein af & volwassen deelnemers erop
12.20 uur Warming up volwassen deelnemers met Jasmin Omeragic
12.30 uur Opening door de organisatie & burgemeesters
13.00 uur Start deelnemers in waves
14.00 uur Optreden Emma en Wies
15.00 uur Optreden Karin Bloemen 
15.15 uur Finish deelnemers en uitreiking medaille
16.00 uur Afsluitingsact met bekendmaking van het totaalbedrag
17.00 uur Einde

Vanwege de maatregelen zijn de Kids Swim en volwassen zwemmers opgesplitst. Dit betekent dat het Swim-terrein na de Kids Swim wordt leeggeruimd. We verzoeken iedereen dan het terrein af te gaan. Hierna kunnen de overige zwemmers het Swim-terrein op.

Bedrijventeams starten als groep. Bij beide starts is er een spectaculaire flyboardshow in het water!
Bij de finish krijgen de zwemmers een handdoek van ons cadeau. Nadat ze gezwommen hebben kunnen zij zich afspoelen en omkleden, even bijkomen met een drankje of hapje bij de foodtrucks.

Op het Swim-terrein zijn foodtrucks aanwezig. En natuurlijk kun je op het terras bij Landal Stroombroek zitten. Ook voor kinderen is er vermaak en vertier. Tevens zijn er merchandise-artikelen te koop van Fight cancer, waarvan de opbrengt ten goede komt aan Swim to Fight Cancer Achterhoek. Twee weken voor aanvang wordt de tussenstand van de totaalopbrengst van de website gehaald, dus we houden je nog in spanning voor de definitieve eindopbrengst! Deze wordt op 12 september live bekend gemaakt! Uiteraard blijft jouw persoonlijke tussenstand wel zichtbaar op de site.

EHBO en veiligheid

Op het terrein is een EHBO-post aanwezig. 

Tot slot
 
Het programma & informatie kun je ook raadplegen op onze website. We gaan er samen een geweldige dag van maken!


Samen maken we een vuist tegen kanker! Zie www.swimtofightcancer.nl/achterhoek. Bekijk onze promofilm en volg ons op FacebookInstagram voor actuele informatie!

Met vriendelijke groet,
Organisatie Swim to Fight Cancer Achterhoek

Bestuur: Koen Reijnders, Hein Lenders en Margot Verhagen
Organisatie: Frank Verhagen, Jeannine Jansen-Kuit, Chantal Slutter, Anne Wildeboer Schut, Mirjam Venema, Carla Hofstede, Jeroen van Ree, Jolande van der Kemp, Marjolein Tijdink, Philip Som en Gabi Hunter.