Fight cancer haalt ruim 15.000 euro op tijdens cycling at Zandvoort

19 Jun 2018

Fight Cancer heeft tijdens Cycling at Zandvoort van afgelopen weekend ruim vijftien duizend euro opgehaald. Het precieze bedrag is € 16.063. Met dit geld wil de organisatie jonge en talentvolle oncologen zoveel mogelijk in Nederland houden om goed onderzoek te doen naar kanker.

Fysiek en mentaal

Voor bijna alle deelnemers aan Cycling at Zandvoort is het een fysieke en mentale inspanning die er geleverd moet worden. Zandvoort Bob Brune heeft voor zijn ploeg een heel lange aflossing gedaan door maar liefst zes uur achtereen op de fiets te zitten. Brune is vaak op de fiets te vinden, maar maakt ook deel uit van het veteranenvoetbalteam van de SV Zandvoort waar onder meer Jan Lammers en Piet Keur in te vinden zijn. De Zandvoorter blijkt goud waard te zijn voor zijn ploeg.

Zandvoortse dames

Net als alle eerdere edities heeft ook nu weer een team van Zandvoortse vrouwen meegedaan. De dames zijn ook na afloop in het zonnetje gezet door de organisatoren omdat ze al vanaf de eerste keer meedoen. De damesploeg die bestaat uit Ellen Termaat, Patricia Akersloot, Daphina van Rhee, Angelique van der Werff, Bianca Swart, Sandra Bartling en Ingrid keur rijden vooral voor hun plezier mee. ,,Het is voor ons een weekend waar de gezelligheid heel belangrijk is”, zegt Ingrid Keur.

Tweeling

Het Circuit Zandvoort heeft met de IJmuidense tweeling Kim en Nikki Kremer ook een ploeg ingezet. Twee jaar geleden heeft de tweeling voor de eerste keer met een damesploeg meegedaan. Het jaar erop is het onder de eigen vlag gebeurd en dit jaar min of meer met de support van het Circuit Zandvoort. Kim en Nikki hebben met hun eigen team 2433 euro opgehaald. ,,Wij hebben gefietst voor onze moeder en voor iedereen die vecht of heeft gevochten tegen kanker”. zegt de tweeling op hun Instagram account. Het team van de beide zussen bestaat nog verder uit Mirjam Vuijk, Ane Sletten, Amanda Reker en Dianne van Tol.

Dianne van Tol geeft de drinkbus met transponder door aan Kim Kremer

Nieuw

Ook is er een nieuw element toegevoegd aan het Cycling Zandvoort. Er is twee keer een triathlon gehouden die vrij uniek is in de wereld. Zowel het zwemmen als het fietsen is gebeurd in zee en op een circuit. Dat is nog niet eerder voorgekomen. Edwin Sibbel van het Circuit Zandvoort realiseert zich dat ook en heeft daar ook een wat grappige opmerking bijgeplaatst. ,,Voor zover ik weet, heeft Assen dat niet”, zegt Sibbel voor de microfoon van ZFM Zandvoort.