Fighters gaan voor goed doel, doneren jullie ook?

29 Jul 2019

Breukelen - Regelmatig laten wij een deelnemer van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht aan het woord. Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in de Vecht bij Breukelen, waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Deze week is dat Max Rozeboom.

"Ik ben Max Rozeboom en ben 12 jaar oud. Ik ga meedoen met Swim to Fight Cancer, omdat ik als baby ook kanker heb gehad. Als baby van zes weken oud werd er retinoblastoom (oogkanker) geconstateerd bij mij. Na een jaar lang chemotherapie en vijf weken bestraling in Duitsland was ik gelukkig weer 'schoon'."

"Door dit alles heb ik nog maar één oog en een oogprothese. Met mijn goede oog heb ik een zicht van maar 30 procent. En een heel slecht gezichtsveld. Daarom ga ik ook naar de Bartimeusschool in Zeist. Het nieuwe schooljaar ga ik daar ook naar het vmbo toe. "Zielig ben ik niet. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te kunnen doen. Ook heb ik nog een heleboel leuke hobby's. Op school doe ik aan karate. In de winterperiode schaats ik bij IJsclub Breukelen en dan ben ik ook nog elke zaterdag te vinden bij Scouting Niftarlake. Vorig jaar stonden we langs de kant van de vecht naar Swim to Fight Cancer te kijken en zei ik tegen mijn moeder: "Dit wil ik volgend jaar ook doen." Ik ga 500 meter zwemmen samen met mijn moeder die mee zwemt als begeleider."

"Mijn opa Gerrit Rozeboom (op de foto) gaat de 2 km zwemmen. Wij doen dit om veel geld te kunnen ophalen voor kankeronderzoeken. Er zijn veel te veel kinderen en volwassenen die kanker krijgen en daar hele zware behandelingen voor moeten hebben en door al die onderzoeken kan dat misschien wel anders. Willen jullie ook aan ons doneren. Ikzelf sta onder het kopje kinderen en mijn opa bij de volwassenen. Ik hoop ook dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen."

Zwem ook mee op zondag 1 september 2019. Schrijf je nu in of doneer op https://stichtsevecht.swimtofightcancer.nl. Lees binnenkort hier het verhaal van een andere FIGHTER.