Succesvolle 2e Nijmeegse editie Swim to Fight Cancer

09 Sep 2019

Bijna 200 zwemmers sprongen vanmiddag de Spiegelwaal in, nadat burgemeester Hubert Bruls om 13.00 uur het startschot had gegeven voor de tweede editie van Swim to Fight Cancer. De deelnemers legden een afstand af variërend van 500 tot 3000 meter. De zwemmers leverden niet alleen een sportieve prestatie, maar zetten zich ook in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Onder de deelnemers was ook Robin Sonjé (45), die zelf als kind werd getroffen door botkanker en zijn been verloor. Robin kwam er weer bovenop, mede dankzij zijn enorme wilskracht, doorzettingsvermogen en levenslust. Zwemmen werd zijn nieuwe passie en in 1988 mocht hij ons land als deelnemer vertegenwoordigen op de Paralympische Zomerspelen in Seoul, met een zilveren en bronzen plak als klinkend resultaat.

Kracht en veerkracht

Vandaag een ander decor, de Nijmeegse Spiegelwaal. Minder groots in omvang, maar minstens zo bijzonder. ‘Het is ongekend hoeveel kracht en veerkracht dit evenement oplevert, onderschat dat niet’, aldus Robin, die samen met zijn vriendin Floor en goede vriend Niels succesvol de 1500 meter zwom.

Opbrengst

Aan het einde van de middag stond de teller van de donaties op 97.405,00 euro. Er kan nog tot het einde van dit jaar gedoneerd worden via de doneerbutton op de website van Swim to Fight Cancer.