Corné Kempen in Swim to fight cancer

05 Sep 2019

Voorburg - Corné Kempen uit Voorburg doet zaterdag 14 september mee aan Swim to fight cancer Den Haag, een zwemtocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

In juni stond er een artikel in de krant over deze zwemtocht. De initiatiefneemster, Dominique van Vliet, is een kennis van Corné. "Mijn vriendin/partner Bianca is na 5 ½ jaar behandeling op 35-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van een hersentumor en haar dochter van 12 heeft een bovenbeen-amputatie gehad (botkanker) en daarna een omkeerplastiek, zodat haar onderbeen omgekeerd op de plaats van het bovenbeen is geplaatst. Gelukkig heeft dat voor haar dochter Keetje een positieve wending in het leven gegeven. Wij weten dus allebei van zeer nabij wat kanker met je doet en wij hebben dus een soort bondgenootschap", aldus Kempen.

Hij vervolgt: "In eerste instantie beloofde ik Dominique te steunen met een donatie en dat ik ook wel foto's zou komen maken, maar eind juni kwam de Maarten van der Weijden Elfsteden-zwemtocht en kon ik haast niet meer wachten me toch in te schrijven. Het laatste zetje kwam van Bianca's zus Chantal die gelijk al opperde om spandoeken te maken enz. Vijf minuten later had ik me zelf voor de zwemtocht ingeschreven."

Inmiddels zijn er 2 maanden voorbij en heeft Kempen een kilometer of 20 getraind, merendeel in open water, in de Stompwijkse Vaart en zelfs als unicum vorige week dinsdag, de tweede tropische dag in augustus, in de 'eigen' Vliet tussen de Wijkerbrug en de Kerkbrug in, dus de volledige 2 km van de zwemtocht in Den Haag.

Inmiddels zijn er 350 deelnemers ingeschreven voor de zwemtocht Swim to fight cancer en staat de teller op €150.000. "Maar er kan altijd meer bij", laat Corné weten. "Indien mogelijk, steun deze actie en doneer wat op www.fightcancer.nl/fundraisers/cornekempen. Sponsor mij en help daarmee Fight cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Dit kan zelfs anoniem en ook gewoon op de site van Swim to Fight Cancer. Alvast bedankt."