Jeroen Offermans en Dave Kiliaan in voorbereiding op Fight Cancer Night

21 Jun 2019

Jeroen Offermans en Dave Kiliaan in voorbereiding op Fight Cancer Night

ERP – Begin februari wist hij nog van niks. Toch staat Jeroen Offermans op 17 augustus als kickbokser in de ring tijdens het kickboksgala Fight Cancer Night in Boerdonk. Samen met nog elf andere mannen en vrouwen uit de gemeente Meierijstad – van wie vijf uit Erp en een uit Boerdonk – komt Jeroen in actie voor Kika en Fight Cancer. Dave Kiliaan uit Gemert brengt hem in vorm. Het Gemerts Nieuwsblad sprak met de twee.

Door Ine van Gerwe

Drie rondes van één minuut. Dat valt toch mee? “Nou,” lacht Jeroen: “Een minuut is best lang om in elkaar geslagen te worden.” Niet voor niets dus duikt de Erpenaar sinds half februari drie keer per week de sportschool in om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn uitdaging. Dave Kiliaan uit Gemert helpt hem daarbij. Jeroen weet inmiddels tegen wie hij het op 17 augustus op moet nemen. Zijn concurrent is Gemertenaar Nick Avé; een jongen met wat meer ervaring. Maar Dave stelt Jeroen gerust: “De koppels zijn zorgvuldig uitgezocht, hoor. Er is goed gekeken naar een balans. Want ook al pakken we uit met alle toeters en bellen; het is niet de bedoeling dat de sporters elkaar knock-out gaan slaan. Het moet voor iedereen leuk blijven!”
Neemt niet weg dat Jeroen er serieus werk van maakt: “Natuurlijk. Ik ben niet van plan om daar voor gek te staan. Ik speel om te winnen, en daar train ik ook hard voor. Ik ben inmiddels al negen kilo kwijt.” Maar het is geen cadeautje: “Ik heb altijd gevoetbald en getennist, maar dit kickboksen heb ik echt onderschat. Het is superlekker, maar zwáár!” Jeroen is blij met de persoonlijke begeleiding: “Je traint wel met een groep, maar je krijgt goede, individuele begeleiding.” Dave beaamt: “De intensiteit van je training bepaal je zelf.”

Het initiatief voor het kickboksgala komt van een Veghelse sportschool, samen met Antoon Donkers als mede-organisator van het jaarlijkse Boerdonkse feestweekend, waar ook de populaire Buffelrun onderdeel van is.
Dave vertelt: “Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan en 40.000 euro bijeengebracht voor het goede doel.” Op zijn telefoon staat een impressie. Het filmpje spat van het scherm. Dave glundert: “Het is prachtig om te zien. Alle elementen van een professioneel kickboksgala zitten erin: een mooie opkomst, muziek, een lichtshow, wat uitdagen. Die showelementen horen er allemaal bij.”
De motivatie van de spelers om zich zo in te zetten voor het goede doel is divers. Voor Jeroen is dat het verlies van zijn zus Bianca op 32-jarige leeftijd. “Zo hebben de meeste deelnemers hun eigen verhaal. Dat maakt het wel heftig, ja. Voor mij is het zeker een extra prikkel. Als ik soms geen zin heb om te trainen, dan zie ik toch reden genoeg om door te zetten.” Of hij in het kickboksen een nieuwe hobby heeft ontdekt? “Dat zou zomaar kunnen! Het zal minder intens zijn dan nu, maar ik vind het een mooie sport.”
Kaarten voor het evenement zijn te bestellen bij de deelnemers. De overige deelnemers uit Erp/Boerdonk zijn: Marieke Verbruggen, Nadia Beekmans, Joris van den Bergh, Mark van Helvoirt en Jesse Oppers.

Meer info: www.fightcancernight.nl.