Zwemmen tegen kanker

05 Sep 2019

POORTUGAAL - De tienjarige Nouk Hutten gaat iets heel bijzonders doen. Ze is een van de jongste deelnemers van de Swim to fight cancer in Amersfoort. De Poortugaalse Nouk wil graag geld inzamelen voor onderzoek tegen kanker. Op de donatiepagina van Swim to fight Cancer schrijft ze: 'Mijn moeder heeft kanker gehad. Borstkanker. Zij heeft het overleefd. Toch gaan er ook mensen dood aan kanker, dat wil ik niet en daarom duik ik op 8 September de gracht in voor meer en beter onderzoek naar kanker. Wil jij mij ook sponseren?'
Nouk zwemt vijfhonderd meter door de Eem. Ze haalde haar moeder Sanderijn over om ook mee te zwemmen. Sanderijn zwemt twee kilometer. ,,Na de chemo's, borstamputatie en okselklierdesertie is dit een hele uitdaging", zegt Sanderijn. ,,Het enthousiasme van mijn dochter, maar ook haar motivatie om mee te doen, heeft al geleid tot uitnodigingen om te spreken op bijeenkomsten van Swim to Fight Cancer. Ik ben super trots op haar."
Beide dames vinden het best spannend. ,,We hebben getraind in het zwembad en een meer in Italië", vertelt Sanderijn. ,,Maar Nouk weet niet precies wat ze kan verwachten, maar ze heeft er wel heel veel zijn in. Mijn operaties zijn pas een jaar geleden, maar ik merk ook dat het trainen goed voor me is. Ik voel me er beter door." Dochter Vera is acht jaar en super enthousiast. Natuurlijk wil ze ook meedoen, maar daarvoor moet ze nog twee jaar wachten. Ze heeft haar eigen zakgeld gedoneerd.

Via de website wwwfightcanncer.nl kunnen Nouk en Sanderijn gesponsord worden.

Donatie voor Nouk via: www.fightcancer.nl/fundraisers/noukhutten.

Donatie voor Sanderijn via www.fightcancer.nl/fundraisers/sanderijnhutten-wierink.