Kickboksen in Boerdonk voor strijd tegen kanker: ‘Hij zei: Ik ga mijn gevecht niet winnen, als jij maar wél wint’

19 Aug 2019

Veertigduizend euro is er zaterdagavond in Boerdonk bijeengebracht voor Kika en Fight Cancer. Twaalf sportievelingen uit de regio stapten in de boksring tijdens de tweede Fight Cancer Night.

Onder een groot, wit zeildoek staat de boksring vol in het licht. Daaromheen 1.200 joelende en klappende toeschouwers. De sfeer in de intieme boksarena op ‘t Weike in Boerdonk is imponerend. Muisstil wordt het als Eefje van Stiphout (29) uit Lieshout vertelt dat zij meedoet omdat haar man Sander kanker heeft en waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft. De reden voor de avond is meteen duidelijk. Vechten om geld bijeen te brengen voor de strijd tegen die vreselijke ziekte. Van Stiphout, met de bijnaam ‘The Energy’, wint haar pittige partij. De klappen zijn hard, zo constateert ook het publiek bewonderend. ,,Het goede doel staat voorop, maar in de ring wil je maar één ding: winnen! Sander gaf de doorslag om mee te doen. Hij zei: ‘Ik ga mijn gevecht niet winnen, als jij maar wél wint’.” Trots

Bij Meliani Fight in Fitness werden tien van de twaalf deelnemers klaargestoomd voor de Fight Cancer Night. Fouad el-Meliani is trots op zijn ‘pupillen’. ,,Ze hebben er allemaal keihard voor getraind.” De trainer lacht. ,,In de ring vergeten ze wel een beetje wat ze hebben geleerd, maar het is niet niks om hier als beginneling te staan met al dat publiek. Respect.”

Met een biertje in zijn hand bekijkt Kees de Koning (64) uit Boerdonk de verrichtingen van de kickboksers. Hij vindt het maar niks. ,,Al dat vechten en die blote lijven. Nee, geef mij maar gewoon een feestavond. Dat was ook mooi geweest.”