Swim to Fight Cancer bezoekt scholen

18 May 2019

Afgelopen woensdag hebben organisatoren van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht een bezoek gebracht aan basisschool St Ludgerus in Loenen aan de Vecht. In groep 7 en in groep 8 is verteld over het belang van onderzoek naar kanker. Door het laten zien van de aftermovie van de Swim 2018 maakten de organisatoren de kinderen enthousiast om deel te nemen aan de Swim 2019. Het is de aftrap van een aantal bezoeken aan lagere scholen binnen Stichtse Vecht.

JUNIOR SWIM
De Junior Swim wordt voorafgaand aan de 2000m Swim gehouden in de Vecht op 1 september 2019. Kinderen van 10 tot 15 jaar oud zwemmen die dag 500 meter in de Vecht bij Breukelen om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Door een speciale Junior Swim te organisaren wordt ook de jeugd binnen Stichtse vecht betrokken bij dit goede doel. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die aan kanker lijdt. Door mee te doen aan de Swim kunnen kinderen op een leuke en sportieve manier iets doen voor deze mensen. 

ZWEMMEN MET DE KLAS
Het is dit jaar ook mogelijk om met je hele klas (of met een deel daarvan) in een team te zwemmen. Kinderen zijn extra gemotiveerd als ze met vriendjes en vriendinnetjes in een groep kunnen zwemmen en oefenen. Ook het werven van donaties is leuker om met elkaar te doen. Hoe kun je zoveel mogelijk geld ophalen? Kan je een leuke actie bedenken?

OPROEP AAN SCHOLEN
Wilt u ook een bezoek krijgen met uitleg over de mogelijkheden om mee te doen aan de Swim? Marina Wilten en Cecile Honig komen met veel enthousiasme voor groep 7 en 8 op school vertellen over de Swim. Zij zullen ook aan de kinderen vertellen waarom het zo belangrijk is dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker. Een informatieve bijeenkomst met een sportieve uitkomst. 

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht
Fight Cancer organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight Cancer, wat een absoluut record is. Hiermee hoopt Fight Cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie.