Kickbokser Marleen Okx duikt in het diepe voor onderzoek naar kanker

08 Jul 2019

Voor ‘Swim to Fight Cancer’, dat dit jaar op 14 juli zal plaatsvinden in de Hoornse binnenstad, hoeft Marleen Okx niet echt te trainen. De wereldkampioen kickboksen uit De Goorn is in topconditie.

Toch zwemt ze af en toe een baantje in open water. ,,Dat is toch anders dan in een zwembad. Ik wil ook iedereen die meedoet het advies geven om af en toe een plons in bijvoorbeeld het IJsselmeer te nemen. Je krijgt toch te maken met kleine golven en stroming.”

Rot ziekte

Twee jaar geleden sprong de sportvrouw ook in de Hoornse grachten om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. ,,Ik heb het gelukkig nog niet van heel dichtbij meegemaakt dat iemand getroffen werd door kanker. Maar, het is gewoon een rotziekte. Het is voor mij een kleine moeite om dit te doen.”

Marleen Okx haalde vorig jaar tijdens de wereldkampioenschappen kickboksen de wereldtitel binnen. Dit jaar heeft het niet zo mogen zijn. ,,Ik ging in Japan helaas knock-out. Gewoonlijk train ik drie, vier keer per week. Ik doe het nu even rustig aan.”

Deelnemers

We staan nog niet bij de start, maar het aantal deelnemers valt dit jaar een beetje tegen. ,,Misschien komt het door de topprestatie van Maarten van der Weijden, of doordat ‘Swim to Fight Cancer’ dit keer samenvalt met de start van de schoolvakantie”, laat een woordvoerder weten. Voorzichtig: ,,Het kan ook zijn dat mensen een beetje genoeg hebben van goede doelen.”

Marleen Okx draagt in elk geval een mooi steentje bij. Op de website www.fightcancer.nl staat vermeld dat de sportinstructeur 549 euro in twee kilometer bij elkaar zal zwemmen. Zij hoopt dat dit bedrag nog wat hoger wordt. ,,Op de balie van Sportcentrum Hoorn, waar ik trainingen geef, staat een potje. Ik hoop dat daar ook nog een mooi bedrag inkomt.”