De 500ste fighter heeft zich ingeschreven voor Swim To Fight Cancer Breda

15 Aug 2019

Veel geld nodig voor onderzoek
Bijna iedereen krijgt in zijn leven weleens te maken met de ziekte kanker. Misschien ben je zelf slachtoffer of heeft een dierbaar persoon in je naaste omgeving deze ziekte (gehad). De laatste jaren zijn er steeds meer vormen van kanker te behandelen, echter blijft er heel veel geld nodig voor onderzoek. Helaas zijn er nog veel te veel mensen die overlijden aan vormen van kanker, waarvoor geen levensreddende behandeling mogelijk is.

Zwemevent ten behoeve van kankeronderzoek
Onder de noemer Swim to Fight Cancer Breda is een mooi initiatief ontstaan. Op zondag 1 september wordt in de Bredase haven en singels een zwemevent georganiseerd, waarbij deelnemers en teams, jong en oud, zoveel mogelijk geld ophalen voor Fight Cancer. Dit is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek via KWF Kankerbestrijding. Het ultieme doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, zodat in de toekomst niemand meer aan deze ziekte zal overlijden.

Teller staat op €194.023,-
Op dit moment zijn er ruim 500 deelnemers voor Swim to Fight Cancer Breda geregistreerd, al dan niet in teamverband. Eén van de deelnemers is De Etten-Leurse Linda Zegers. Haar streefdoel is €500,- ophalen. De teller staat echter op dit moment op €90. Wie helptLinda om haar doel voor 1 september te bereiken? Alle beetjes helpen om samen een vuist te maken tegen kanker. Het totaal aantal mensen dat gedoneerd heeft voor alle 503 deelnemers, overschrijdt de 8930 en de teller staat op €194.023,-. Dit kan natuurlijk altijd nog beter!

Meedoen?
Deelnemen of doneren aan dit event, is nog altijd mogelijk – omdat men zoveel mogelijk mensen de kans wil geven, om voor een gereduceerd tarief op te staan tegen kanker. Zogenaamde Early Ducks betalen een inschrijfgeld van 49.95 euro in plaats van 75 euro en voor de Junior Swim betaal je als Early Duck 15 euro in plaats van 25 euro.

Samen kunnen we deze ziekte verslaan!