Nog meer geld voor Swim to Fight Cancer

15 Jun 2019

‘Nog meer geld voor Swim to Fight Cancer’

De vierde editie van ‘Swim to Fight Cancer’ in Den Bosch wordt op 15 september gehouden. De deelnemers gaan in Den Bosch Zuid, op de Hekellaan, te water via een opblaasglijbaan.

Marc Lammers, voorzitter van het zwemevenement en voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam, hoopt dit jaar nog meer geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. Vorig jaar zwommen zo’n 800 deelnemers 500.000 euro bij elkaar. Lammers ziet dit jaar het liefst 1000 aanmeldingen binnenkomen.

Goed voor teambuilding
Inmiddels wordt ‘Swim to Fight Cancer’ door meerdere steden omarmd. Den Bosch trapte het evenement in 2014 af. Maarten van der Weijden zwom tot nu toe bij alle edities mee en zorgde voor veel publiciteit. Lammers hoopt hem er daarom dit jaar weer bij te hebben. Oud-burgemeester Rombouts zwemt dit jaar ook mee. Jack Mikkers, de huidige burgemeester van Den Bosch, is momenteel slecht ter been. “Als hij het fysiek aankan, belooft hij 5 september mee te doen”, aldus Lammers.

Meedoen is de beste teambuildingsactie die er is

Marc Lammers, voorzitter

De voorzitter vertelt in het Dtv-programma Focus dat het zwemevenement zeer geschikt is voor het bedrijfsleven. “Meedoen is de beste teambuildingsactie die er is. Je leert elkaar kennen, samenwerken en je haalt geld op voor een goed doel. Daarnaast loopt het zwemparcours door het mooiste gedeelte van Den Bosch, waar je normaal gesproken niet mag zwemmen.”

Persoonlijke ervaring
Swim to Fight Cancer is een emotioneel evenement voor veel mensen. Lammers: “Tijdens de eerste editie stond ik met een brok in mijn keel toe te kijken bij de finish. Mijn moeder overleed op 56-jarige leeftijd aan kanker.” Het evenement greep hem zo aan dat hij zelf mee wilde doen. Inmiddels is Lammers al een aantal edities voorzitter van het zwemevenement. “De dag waarop het evenement wordt gehouden, vind ik de mooiste dag van het jaar.”