Dongense Miriam Trommelen doet mee aan Swim to Fight Cancer Breda

15 Aug 2019

Twee jaar geleden kreeg ze de diagnose: borstkanker met uitzaaiingen Op zondag 1 september 2019 gaat Miriam Trommelen de uitdaging aan: twee kilometer zwemmen tijdens Swim to Fight Cancer Breda.

Ze kreeg twee jaar geleden een diagnose die niemand wenst te krijgen: borstkanker met uitzaaiingen. Sindsdien staat haar wereld op zijn kop, maar ook die van haar partner, kinderen, ouders, familie, vrienden én collega's. Haar besluit staat vast: ze wil iets betekenen voor het financieren van belangrijke onderzoeken naar kanker. Met behoorlijk wat tegenslagen laat ze zich niet uit het veld slaan en gaat ze de zwemuitdaging aan.

Iedere drie weken gaat Miriam naar het Amphia Ziekenhuis voor een dagbehandeling immunotherapie, waar ze via het infuus haar medicatie toegediend krijgt. 'Het moeilijkste is dat de kanker bij mij niet weg gaat, maar ik probeer als gezin zo normaal mogelijk te leven. Daar helpt mijn lieve omgeving enorm bij'. Met dat vertrouwen en vol goede energie las ze over Swim to Fight Caner Breda. Vanaf dat moment is ze vastberaden: ze wil meezwemmen en geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Uiteraard deelt ze haar plannen met de oncologisch verpleegkundige die met minder leuk nieuws komt. Ze mag helaas vanwege infectiegevaar niet in de Haven en Singel van Breda zwemmen, de plek waar het event plaatsvindt.

Ze zoekt naar een oplossing en die vindt ze. Ze regelt dat ze bij Optisport Sonsbeeck haar twee kilometer (80 banen van 25 meter) kan zwemmen.  Vanaf dat moment stort Miriam zich op een goede voorbereiding: aanmelden, aanmaken donatiepagina en indien haar gezondheid het toelaat trainen bij de Zwembad De Vennen. Hier kan ze elke maandagochtend gratis trainen en bedankt hier De Vennen nadrukkelijk voor. Ze stelt zichzelf een doel: €250,- euro ophalen aan donaties. Dat streefbedrag is al dubbel en dik gehaald. Haar teller staat ondertussen op meer dan €2500,- en ze mag zichzelf inmiddels 'top fundraiser' noemen (plek 5). Miriam: 'Ik huilde van blijdschap toen ik zag dat het bedrag zo hoog was'. Zoveel liefdevolle en warme reacties had ze niet verwacht en dit was overweldigend.