Swim to Fight Cancer Alkmaar mogelijk gemaakt dankzij lokale sponsors

25 Mar 2024

Op 9 juni aanstaande vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Deelnemers zwemmen door de wateren in de stad en zetten onmacht om in kracht. Samen halen zij donaties op voor Stichting Fight cancer en twee lokale projecten: de Heart Pillows van ‘t Praethuys en comfortmanden voor de verpleegafdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. 

Zoals bij heel veel evenementen (zeker die voor een goed doel), zijn we als organisatie van de Swim to Fight Cancer Alkmaar afhankelijk van sponsoren en partners die bereid zijn gelden of diensten beschikbaar te stellen. En die hebben we gevonden. 

De hoofdsponsor is een bijzondere combinatie van ondernemingen uit de verzekeringsbranche: de drie local hero’s Dé Verzekeringswinkel, Landman Assurantiën en Otterlo Financieel Advies en de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. In een gezamenlijk interview met afgevaardigden van de vier organisaties, komt aan het licht waarom zij gekozen hebben om het evenement een warm hart toe te dragen en te ondersteunen.

De hoofdsponsors van de Swim to Fight Cancer Alkmaar: local hero’s Dé Verzekeringswinkel, Landman Assurantiën, Otterlo Financieel Advies en de coöperatie Nh1816 Verzekeringen (v.l.n.r: Mark de Niet, René Schmidt, Nicole Groen, Ellis Verëll, Dolf Karssen en Kasper van Otterlo). 

Foto: Wendy Broomans.

René Schmidt van Landman Assurantiën licht toe: “Het doel van het evenement is fantastisch. Iedereen krijgt een keer te maken met kanker - bij zichzelf of een vriend of familielid. Het wordt hoog tijd dat de grond niet meer onder je voeten wegzakt als je de diagnose krijgt - dat de kans op genezing blijft stijgen. Onderzoek is daarom ontzettend belangrijk, en de opbrengst van de Swim to Fight Cancer gaat onder andere naar kankeronderzoek op Nederlandse bodem. Met Landman Assurantiën sponsoren we  meerdere projecten per jaar en de Swim is een mooi evenement om mede mogelijk te maken.”

Ellis Verëll van Dé Verzekeringswinkel is het volledig met René eens. “Een evenement ondersteunen waarmee donaties worden opgehaald voor zo’n belangrijk doel, is de voornaamste reden van onze sponsoring. Het lijkt ons prachtig als de zwemmers samen een groot bedrag ophalen voor Fight cancer en de twee lokale projecten.”

Want, de opbrengst van de Swim to Fight Cancer Alkmaar gaat ook gedeeltelijk naar twee lokale projecten. Een deel komt ten goede aan de Heart Pillows die worden gemaakt tijdens bijeenkomsten met lotgenoten in ‘t Praethuys aan de Westerweg. Dit zijn kussens in de vorm van een hart die mensen met borstkanker na hun operatie onder de oksel kunnen klemmen, wat het herstel bevordert en comfort biedt - zowel fysiek als mentaal.

De verpleegafdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep ontvangt een ander gedeelte van de opbrengst. De afdeling gaat hier comfortmanden van samenstellen voor patiënten - met daarin boeken, creatieve materialen, een spelcomputer, bordspellen en puzzelboekjes. Zo hebben de patiënten die opgenomen zijn op de afdeling straks wat afleiding en ontspanning en kunnen zij iets leuks doen met naasten die op bezoek komen.

Otterlo Financieel Advies
Dé Verzekeringswinkel
Landman Assurantiën

Ook voor Kasper van Otterlo en Dolf Karssen van Otterlo Financieel Advies is hun keuze voor sponsoring duidelijk: “Als kantoor in Koedijk zijn we gevestigd aan het Noordhollandsch Kanaal, waar we dagelijks op uitkijken." Het feit dat er nu zo'n prachtig evenement wordt georganiseerd in dit kanaal bij ons in de buurt, met als doel om een vreselijke ziekte die heel veel mensen treft uit te bannen, motiveert ons om te sponsoren en zelf mee te zwemmen.” 

Deze drie local heroes vormen samen met Nh1816 Verzekeringen de hoofdsponsor van de Swim to Fight Cancer Alkmaar. Mark de Niet en Nicole Groen van Nh1816 lichten toe: “Per jaar sponsoren we tot wel 35 projecten door het hele land, samen met financieel adviseurs in de stad waar het evenement plaatsvindt. In Alkmaar zijn we goed vertegenwoordigd en het is mooi om dit evenement te ondersteunen, te midden van leden en andere relaties. We vinden het goed dat ‘t Praethuys en het Noordwest Ziekenhuis er ook bij betrokken zijn, daarmee wordt het lokale aspect kracht bijgezet. We hebben allemaal persoonlijke ervaringen met kanker en we sponsoren de Swim to Fight Cancer Alkmaar voor iedereen die met de ziekte te maken krijgt.” 

Andere belangrijke sponsoren en partners van de Swim to Fight Cancer Alkmaar zijn De Hooge Waerder, Knuwer Advocaten, Eendracht in ‘t IJkgebouw, het Victoriefonds en Hart van Noord-Holland (Alkmaar Prachtstad). 

De Swim to Fight Cancer Alkmaar sponsoren? 

Wil je met jouw bedrijf ook een bijdrage leveren aan de Swim to Fight Cancer Alkmaar? De organisatie is nog op zoek naar sponsoren in zowel gelden als natura. Kijk voor meer informatie op de website (swimtofightcancer.nl/alkmaar) of neem contact op met de organisatie via business@alkmaar.swimtofightcancer.nl.