Helaas geen Swim to Fight Cancer Haarlem op 19 september 2021

08 Aug 2021

Met pijn in ons hart zijn we helaas genoodzaakt de Swim to Fight Cancer Haarlem 2021 op 19 september a.s. niet door te laten gaan. Gezien de onzekere periode zijn er te grote uitdagingen voor de organisatie en zien we het als niet verantwoord om met de deelnemers het Spaarne in te springen en het evenement goed te kunnen faciliteren en de mogelijke publieksstromen en vrijwilligers te managen.

Maar kanker laat zich niet stoppen door corona en blijft onderzoek naar kanker heel belangrijk. Daarom vragen we jullie om door te gaan met het werven van donaties voor Fight cancer en zelf het water in te springen op zondag 19 september. Zwem in een open water, een zwembad, een duinmeer of waar dan ook en deel jouw eigen swim op social media met #fightcancer @SwimtoFightCancerHaarlem #onderzoeknaarkanker.

En we bieden een optie aan om op 19 september toch maximaal een uur achter elkaar te zwemmen, informatie hierover krijgen de deelnemers binnenkort in hun mailbox. Zwemmen doen we dan niet in het Spaarne, maar in de Houtvaart.
Aanmelden is noodzakelijk, via info@haarlem.swimtofightcancer.nl 

Op deze manier draag jij wel bij aan de zichtbaarheid van de swim en de donaties, die we zoals jij als geen ander weet, heel hard nodig hebben.

Het bestuur van Swim to Fight Cancer en de gehele vrijwilligersorganisatie vindt het ontzettend moeilijk deze beslissing te moeten nemen. Maar volgend jaar gaan we echt zwemmen en organiseren we het grootste en onvergetelijke zwemspektakel in het Spaarne waar we ook ons signature onder willen zetten. Van deze editie en sfeer impressie krijgen wij namelijk kippenvel!

Wat gebeurt er met jouw inschrijving van 2021? 

Jouw inschrijving blijft geldig voor de volgende editie 2022. En ook jouw donaties blijven staan voor de gekozen onderzoeken:

Kanker bij Jong Volwassenen: meer weten = beter behandelen. De twee onderzoekers Winette van der Graaf en Olga Husson (beide van het AvL-NKI) vezamelen landelijk zoveel mogelijk gegevens van jongvolwassenen met kanker. Door die gegevens te combineren en analyseren, verwachten ze jongvolwassenen in de toekomst een behandeling op maat te kunnen bieden.

Het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker o.l.v. Prof. Dr. Arjan W. Griffioen (AMC-UMC)
Het team heeft een techniek ontwikkeld waarbij ze de immunologische afweer opzetten tegen de bloedvaten in de tumor. Deze bloedvaten verschillen van die in gezonde weefsels. Met een vaccinatie tegen deze verschillend kan ons eigen immuunsysteem de tumor herkennen en afbreken.

Voor meer informatie over de verschillende onderzoeken, klik hier.

Als er vragen zijn, schroom niet contact met ons op te nemen via info@haarlem.swimtofghtcancer.nl 

Namens de organisatie,


Het bestuur
Marielle van Meerwijk – van der Toorn, Diederik Six en Jorieke Exler