Fight from the Bench

15 Dec 2014

Wereldberoemd bankje uit The Fault in our Stars speelt hoofdrol in actie Fight From the Bench.

Fight cancer is super trots op de actie "Fight from the Bench". In meerdere media is er geschreven over dit unieke concept wat is bedacht en opgezet door Nadav Goldstoff en Tjeerd W. Oosterhuis van Brandwalk. Veel mensen hebben ook hun foto geplaatst op het meest bekende bankje in Amsterdam. Uiteraard heeft Fight cancer heel graag meegewerkt aan dit mooie project.
Onderstaande tekst is gepubliceerd op de site van adformatie. 

Wat doe je als een simpel bankje aan een Amsterdamse gracht door een tranentrekkende film en boek wereldberoemd wordt? Dan zorg je dat mensen hun selfie delen op één website om aandacht te genereren voor een passend goed doel en daar donaties voor op te halen. Dat was de gedachte van een groep creatieven die belangeloos een actie opzette om geld op te halen voor een Fight cancer.

In de verfilming van het boek ‘The Fault in Our Stars’ zaten de hoofdrolspelers tijdens een van de indrukwekkendste scenes op een bankje aan de Leidsegracht. Toen het bankje begin juli plotseling verdween, was dit wereldnieuws. Vlak voor de première plaatste de gemeente een nieuw bankje. Het werd een populaire plek voor selfies.

Sinds een groep creatieven de actie "Fight from the Bench" opzette, hebben al heel veel bekende en minder bekende Nederlanders hun selfie op website geplaatst. Het doel is om aandacht te genereren en donaties op te halen voor Fight cancer en donaties op te halen voor het goede doel.

In het concept zijn de emoties die mensen hebben op dit soort bankjes als uitgangspunt genomen. Goldstoff vertelt: ‘Of het nou dit beroemde Amsterdamse bankje is, je eigen bank thuis of een bankje in Central Park; op bankjes wordt gezoend, ruzie gemaakt, ontmoet je mensen, wordt geflirt, voer je mooie gesprekken. 
Deze fondsenwervingscampagne roept mensen op hun selfie te nemen op dit bankje of een andere bank, waar ook ter wereld en deze met een persoonlijke boodschap te delen met de rest van de wereld. We vragen mensen ook een donatie te doen. Je kunt via de site ook een bedrag doneren zonder een selfie te delen.’