Een dag uit het leven van... Maarten van der Weijden

27 Aug 2015

Een dag uit het leven van.... Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden was Wereld- en Olympisch Kampioen open water zwemmen. Tegenwoordig zet Maarten zich met veel enthousiasme en gedrevenheid in voor KWF Kankerbestrijding en als vriend van Fight cancer. Ook is hij boegbeeld van onze Swims to Fight Cancer.

Benieuwd hoe zijn dag eruit zag op 26 augustus 2015?

Vanochtend werd ik om 7 uur wakker van het gebrabbel van mijn dochter Phileine, een goede start van de dag. Na een gezond ontbijt en een kop koffie neem ik de dag door. Vandaag begin ik met het schrijven van een artikel voor mijn blog, het gaat over of succes maakbaar is in zowel de sport als het bedrijfsleven. Aan het einde van de ochtend kan ik mijn laptop tevreden afsluiten als het artikel online staat. Ik bereid mij voor op een presentatie over de overeenkomsten en verschillen tussen de sportwereld en het bedrijfsleven die ik deze week moet houden voor een groot bedrijf.

Aan het einde van de middag spring ik in de auto, op weg naar een bijeenkomst van Swim to Fight Cancer in Dordrecht. Om 17 uur kom ik daar aan. Naast de organisatie van het event, zijn ook sponsoren en een aantal zwemmers aanwezig. Ik vertel de aanwezigen waarom ik meedoe, dat ik het geluk heb gehad van kanker te mogen overleven, en dat ik dat geluk ook anderen gun. Dat ik daarom weet hoe belangrijk het is om kankeronderzoek te doen, omdat we alleen op die manier ervoor kunnen zorgen dat op een dag niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker. Ik vind het geweldig om te zien dat heel Dordrecht in de ban is van het zwemevent dat op zaterdag 28 augustus plaats vindt. De stad kleurt al aardig blauw. Een grote groep zwemmers besluit om die avond nog een laatste keer te gaan trainen. Mooi vind ik dat, dus ik beslis spontaan om ook mee te trainen, en duik met een kleine honderd zwemmers het water in. Na een half uur komen we met elkaar het water uit, heerlijk zo’n frisse duik in het Dordtse water!

Om 21 uur rij ik weer richting huis, naar Daisy en Phileine. Wat een mooie dag. Ik kijk nu al uit naar aanstaande zaterdag, als de Swim to Fight Cancer in Dordrecht plaats vindt!