Een dag uit het leven van Joost Reijns

02 Sep 2019

Terwijl mijn laptop opstart zet ik bij aankomst op ons Fight kantoor een dubbele espresso. Een eerste check langs alle statistieken en controle op de donaties laat zien dat we een geweldig Swim seizoen 2019 hebben!

Na het zien van de mailbox blok ik een periode van de dag om de vragen te beantwoorden. Het liefst telefonisch want zo kan ik gelijk even snel een update te krijgen over de stand van zaken van de Rollercoaster Run of een van de Swim to Fight Cancer edities. Door het nieuwe actieplatform zijn de mogelijkheden legio en uitdagender voor de gebruiker.

In vooraf geplande periodes kies ik de momenten uit om ook langs te gaan bij een van de Swim edities. Geen enkele editie is hetzelfde en dat maakt dit werk zo mooi. Een verzameling van achttien geweldige edities maakt het samen sparren over bv. het “juiste” marketing- en communicatie plan of het indelen van het dag programma tot een feestje. De volgende dag kan het zo maar zijn dat er ergens een inspiratieavond is voor alle (potentiele) sponsoren, een bestuursvergadering is waarbij de champagne wordt opengetrokken omdat de donatieteller de € 150.000,- passeert, er een training wordt gegeven aan partner Exterion Media in de Vecht of dat we de Rollercoaster Run lanceren in de studio bij Radio 538.

Tussendoor geef ik zo nu en dan ook nog trainingen, clinics en presentaties aan scholen, bedrijven en deelnemers van de Swim. Vandaag staat er weer een bijzondere presentatie op een basisschool op het programma over kanker, topsport en mijn werk. De leergierigheid van deze kinderen, de doordachte vragen die zij stellen en de bijzondere verhalen die zij vertellen over dierbaren die te maken hebben met kanker doen mij des te meer beseffen hoe belangrijk dit is. Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen: laten we bij de basis beginnen en dat is de jeugd want zij hebben de toekomst.

Op het einde van de dag krijg ik nog de vraag binnen of het toch mogelijk is om de badmutsen, handdoeken en andere materialen morgen al te leveren. Ik beloof er alles aan te doen. Snel nog even contact opnemen met onze logistieke partner voordat ik de auto in stap. Het gaat lukken! Daarna besluit ik om naar het Twiskepolder te rijden om zelf nog even lekker te zwemmen. Even mijn hoofd leegmaken, komend weekend hebben we weer een mooi Swim weekend voor de boeg.