Deelnemersverhaal Leontien

17 May 2024
Mijn naam is Leontien van der Veen, 38 jaar, woonachtig in Hoorn, Noord-Holland samen met mijn vriend Jasper. Ik werk drie dagen in de week als ondersteuningscoördinator in het mbo. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf op het gebied van illustraties, handlettering en workshops: Letter Leo. In mijn vrije tijd sport ik veel; hardlopen, wielrennen en zwemmen. Verder vind ik het gezellig om met vrienden een terrasje te pakken, ga ik graag uit eten en maak ik graag samen met mijn vriend mooie reizen.

Waarom doe je mee aan dit evenement?

In 2015 kreeg ik de diagnose baarmoederhalskanker. Na een baarmoederbesparende operatie werd mij verteld dat er geen verdere behandeling nodig was. Helaas zat er vier maanden later toch weer een tumor en kon ik niet nogmaals geopereerd worden. De behandeling bestond toen uit 6x chemo en 30 bestralingen waarvan 3 inwendig. Inmiddels ben ik gelukkig alweer bijna 9 jaar kankervrij! Mijn schoonzus had in dezelfde periode borstkanker, dus dat was wel een bizarre situatie. Ook zij is gelukkig nog steeds kankervrij. Afgelopen jaar werd mijn moeder getroffen door deze ziekte, de behandelingen zijn goed verlopen en ook zij is momenteel kankervrij.


Wat motiveert jou om mee te doen aan dit evenement? 

Mijn moeder, schoonzus en ik zijn alle drie genezen, toch sterven er ook nog steeds veel mensen aan kanker. Door mee te doen en geld in te zamelen voor onderzoek hoop ik dat steeds minder mensen sterven aan deze ziekte.

Samen met twee vriendinnen, Fleur en Sophie, hebben we een team gevormd, met de hele originele naam: Sophie, Fleur & Leontien :) Deze meiden zijn zowel mijn sportmaatjes als vriendinnen. Ze betekenen veel voor mij, we begrijpen elkaar en delen veel samen.

Ik bereid me voor op het evenement door te trainen bij mijn zwemtrainer; Coach Joost. 

Tip: volg zwemtrainingen en zwem niet alleen in een zwembad maar train ook in het open water, daar zwem je straks immers ook in. 

Ik heb mijn actie op social media gedeeld; Instagram, Facebook en Linkedin. Daarnaast heb ik de actie in diverse whatsapp groepen gedeeld om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Ik hoop gewoon dat we met een mooie groep mensen een mooi bedrag op zullen halen.