Deelnemersverhaal Joep

05 Apr 2024

Mijn naam is Joep van de Kamp en ik ben 23 jaar. Ik woon inmiddels 3 jaar in Breda maar ben geboren en getogen in Oosterhout.  Ik ben 1ste jaar student Social Work en volle bak student. Ik werk in een feestcafé in het centrum van Breda, Café Walkabout. Daar werk ik veel, en feest ik veel haha. Verder ben ik keeper in een vriendenteam bij V.V. SCO in Oosterhout. Daarbuiten ben ik graag met vrienden of breng ik tijd door met mijn vriendin. 


Een idool voor mij is altijd Dirk Kuyt geweest. Hij is op late leeftijd pas in het profvoetbal terechtgekomen maar door kwaliteiten die ik altijd bewonderd heb. Geloof in jezelf en doorzettingsvermogen. 

 

Waarom doe je mee aan dit evenement? 

Vorig jaar had ik tussenjaar en werkte ik voornamelijk, en sportte daardoor weinig. De sport die ik toen wel deed was zwemmen, wat ik wel erg leuk vind. Ik wilde graag iets doen tegen kanker en toen ik zag dat de Swim dit jaar ook in Breda was, heb ik mijzelf ingeschreven en ben ik geld op gaan halen. De donaties gingen zo extreem hard dat dat ook nog wel wat extra motivatie gaf. 

Mijn connectie met Fight cancer is vrij letterlijk. Ik ben op mijn 14de gediagnosticeerd met ALL, acute lymfatische leukemie. Ik ben toen een traject ingegaan van 2 jaar waarin ik chemokuren afwisselende met tabletten. Dat traject doorlopend ben ik 14-01-2017 schoon verklaard. Nu ben ik 7 jaar schoon maar nog wel redelijk actief binnen kanker. Ik doe vrijwilligerswerk als ‘mentor’ voor jongeren die nu ziek zijn of herstellende/hersteld zijn. Momenteel heb ik 3 maatjes! Buiten de maatjes heb ik zelf natuurlijk lang in het ziekenhuis gelopen, en ben ik ook op vakantie geweest met vakanties van SKOV. Daar heb ik heel veel mensen leren kennen, waarvan ik met sommige nog contact heb. Helaas zijn niet al mijn vriendin meer in leven, maar ik denk nog steeds aan ze. 

Ik zwem samen met de vader van mijn vriendin. Hij heeft ook een mooie intrinsieke motivatie maar is niet bezig met geld inzamelen, hij doet mee voor mij en omdat hij ook graag wil sporten. Hoe bereid je je voor op het evenement en heb je een specifieke tactiek om geld te werven?

Ik sport sinds januari dit jaar 4 keer per week, verdeeld over zwemmen, voetballen en de sportschool. Vanaf mei is er gratis training voor deelnemers, dus daar ga ik ook zeker aan meedoen. Mijn doel is om binnen een uur klaar te zijn. 

Ik ken best veel mensen en die hebben gedoneerd en gedeeld, daardoor is het een beetje via via. Ik ben ook echt zo enorm blij met de donaties van iedereen. Als je op een leuke manier wilt sporten, en je wilt inzetten tegen deze verschrikkelijke ziekte, zou ik je zeker inschrijven. Elke euro die je kan ophalen is meegenomen in het onderzoek. 

Ik heb van de week ook nog een donatie van 1000 euro ontvangen vanaf kringloopwinkel 't trefpunt uit Marum.”