Deelnemersverhaal Carmen

12 Apr 2024

Ik ben Carmen, 47 jaar, getrouwd en woon in Brabant samen met mijn man en onze dieren, honden en paarden. Ik ben deelnemer van Fight Cancer en loop 9 juni mee met de Walk&Dance in Assen. Dagelijks ben ik bezig met verkoop van cv-ketels en de verzorging van onze dieren.

Waarom doe je mee aan dit evenement? 

In mijn omgeving hebben mensen kanker of kanker gehad. Zelf is er bij mij in augustus 2021 borstkanker en lymfeklierkanker geconstateerd. Ik ben zelf niet zo van goede doelen maar Fight Cancer vind ik wel een goed doel, want iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Ze kunnen al veel, maar er gaan helaas nog steeds te veel mensen dood. Hopelijk, door meer onderzoeken, is in de toekomst kanker niet meer dodelijk. Maar voor onderzoeken is geld nodig. Daarom kom ik in actie, al is het maar net als ik dat je 5 km loop als je niet verder kunt, misschien de volgende keer weer een stapje verder. 

Wat is jouw motivatie?

Mijn motivatie is om te kunnen bijdragen voor meer onderzoek en zo hoop ik dat er in de toekomst kanker niet meer dodelijk is. Ik loop maar 5 km mee omdat ik niet weet of ik 15 km red lichamelijk maar alle beetjes helpen.Mijn zusje loopt gezellig met mij mee, zij is mijn steun en toeverlaat, zij was er ook altijd bij als ik naar het ziekenhuis moest.

Mijn persoonlijke doel is die 5 km lopen en met gedachten de volgende keer 15 km. Als dank dat ik zo goed geholpen ben tijdens mijn ziekte. Het was een zware tijd. 2 operaties borstamputatie en lymfeklieren verwijderd, daarvoor de chemokuren en na de operaties de bestralingen. Het ziekenhuispersoneel was en is zo lief en goed dat ik iets terug wil doen.