Deelnemers in de spotlight: Team Family Affair

30 Jun 2021

Vandaag een team in de spotlight dat meezwemt om een goede vriendin te ondersteunen in haar strijd met kanker. Team Family Affair zijn echte kanjers die weten wat belangrijk is als iemand de diagnose kanker krijgt: ondersteunen op iedere mogelijke manier, door er gewoon te zijn of met praktische hulp. We zijn trots als organisatie dat ze met onze Swim mee zwemmen en proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Zwem jij met hen mee? 

Ons team Family Affair bestaat uit Sander, Ines en onze volwassen kinderen Niels en Eva. Op 29 augustus zwemmen wij als gezin mee in de Spiegelwaal in Nijmegen.

Ons gezin bestaat uit een aantal fanatieke zwemmers en we zwemmen al jaren in een zwembad. Onlangs zijn we begonnen met Open Waterzwemmen. Via ons zwemgroepje, waarmee we iedere zondag in Arnhem in buitenwater zwemmen, werden we gewezen op Swim to Fight Cancer.

Zoals veel anderen hebben ook wij mensen in onze omgeving die te maken hebben gekregen met kanker. Een jaar geleden kwam het voor ons gezin erg dichtbij omdat een goede vriendin de diagnose alvleesklierkanker kreeg. Nog altijd voert onze vriendin strijd tegen deze ziekte en we maken nu van dichtbij mee hoeveel onmacht, verdriet en frustratie dit veroorzaakt. We zien bij haar en haar gezin veel strijdlust, warmte en waardering voor zaken waar het echt om draait in het leven, maar we zien ook hoeveel energie de zoektocht naar de juiste behandeling kost.

Omdat wij alle vier gezond zijn, willen we op deze manier een bijdrage leveren. We staan onze vriendin en haar gezin bij op praktisch gebied maar willen ook op deze manier ondersteunen. Onderzoek naar behandeling en medicatie van deze ziekte verdient zoveel mogelijk aandacht en hiervoor is veel geld nodig.

Toen we deze actie op het spoor kwamen was de beslissing gauw genomen: wij doen mee! Zelfs onze dochter die weinig zwemervaring heeft gaat de uitdaging aan en traint volop mee. Het is bijzonder om als gezin mee te doen en het motiveert enorm dat er straks veel zwemmers in de Spiegelwaal zullen zijn met hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.