Deelnemers in de spotlight: Juniorteam de Zeekoeien

09 Jun 2021

Deze week ons eerste juniorenteam de Zeekoeien in de spotlight. Het team bestaat uit 4 jongens van 12 jaar waarvan er 2 hieronder hun reden vertellen om mee te doen aan Swim to Fight Cancer in Nijmegen op 29 augustus. Net als al onze deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en partners heeft iedereen zijn eigen verhaal om dit mooie doel te ondersteunen door middel van dit evenement om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Geert van der Meer (zwemt al voor de derde keer mee!!!), Thymen Duin, Moos Cleijne en Casper Meijer; jullie zijn echt toppers! Op het moment van schrijven van dit blog staat hun teller al op 1733 euro en zijn zij hun streefbedrag van 400 euro dus al heel ruim voorbij. 

Geert van der Meer

Hoi, ik ben Geert en ik ben 12 jaar. Ik hou van zwemmen en daarom zit ik op de waterpolo bij Thetis uit Gendt.

Toen ik 9 jaar was zwom ik voor de eerste keer mee met Swim to Fight. Ik had Maarten van der Weijden de Elfstedentocht zien zwemmen. Hij heeft ook kanker gehad en haalde ook geld op voor mensen met kanker. Dit vond ik wel stoer. Mijn moeder zei dat ik ook zoiets kon doen door met Swim to Fight mee te zwemmen.

Toen ik de eerste keer ging zwemmen in de Spiegelwaal was t water erg koud. Mijn moeder had me ingesmeerd met vaseline omdat ik geen wetsuit had.

Nu zwem ik voor de 3e keer mee en heb vrienden meegevraagd, Moos, Thymen en Casper. Thymen en Casper zitten bij mij op de waterpolo en Thymen en Moos zitten bij mij in groep 8. Nu kunnen we extra veel geld ophalen en gaat heel erg goed!!

Thymen Duin

Hoi, ik ben Thymen en ik doe mee met swim to fight cancer, omdat mijn opa kanker heeft gehad en mijn oma de strijd tegen kanker heeft verloren. Ik help graag mee aan onderzoek naar kanker en vind dit erg belangrijk.

Ter nagedachtenis van mijn oma en alle anderen die deze strijd hebben verloren.

Op de linkse foto Geert, Moos en Thymen op school, de Regenboog in Bemmel

Op de rechtse foto Geert en Casper op waterpolokamp