Burgemeester Molkenboer het water in namens haar burgers

26 Jun 2020

Eind zomer 2021 zal voor het eerst Swim to Fight Cancer in Woerden worden georganiseerd. Met honderden Fighters tegelijk zal er een afstand van 500 meter en twee kilometer worden gezwommen in de prachtige Singel van Woerden. En dit alles met het thema: Love Life. Fight Cancer. Op deze manier willen we met zijn allen de kans aangrijpen om voor één keer niet machteloos te staan tegen kanker, en samen dit gevecht aan te gaan. Door het uitbreken van de Corona crisis zijn echter alle 23 edities die dit jaar gepland stonden, waaronder die in Woerden, uitgesteld.

Wat is ons doel?

Middels het organiseren van Swim to Fight Cancer Woerden willen wij in elk geval één onderzoek financieren: het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Professor Arjan Griffioen aan het VUMC. Het onderzoek heeft een looptijd van vier jaar en kost € 781.396.

Waarom?

Omdat het een ontzettend belangrijk onderzoek is, een onderzoek dat veel mensen hoop en perspectief biedt. En vooral om al die mensen die te maken hebben met kanker een hart onder de riem te steken. We willen ze ook laten weten dat wij er voor hen zijn. Ook nu, juist nu!

Burgemeesters en wethouders het water in namens hun burgers.

Om toch aandacht te vragen voor dit kankeronderzoek, betrokkenheid te tonen en mensen de mogelijkheid te bieden en bijdrage te laten doen is er een landelijke actie gestart. Hierdoor kan de Swim, in aangepaste vorm, alsnog doorgang vinden. Onder de omstandigheden die passen in de situatie waarin wij ons op dit moment met ze allen bevinden.

Burgemeester Molkenboer

Ook Burgemeester Molkenboer gaat namens alle Woerdenaren het water in. Op de vraag of de Burgemeester op 4 juli zou willen zwemmen ontvingen wij als organisatie een volmondige ja! Wij hopen hiermee ook het evenement onder de Woerdenaren bekend te maken en de aandacht te vragen die nodig is voor kankeronderzoek. Niet alleen hopen wij die dag op een bijdrage van de toeschouwers, maar wij willen vooral Woerden enthousiast maken voor de eerste editie van Swim to Fight Cancer eind zomer 2021.

Over Swim to fight cancer

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in een plaatselijk decor waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Doe mee en help er voor te zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is.