Actie in de stad!

22 Jun 2022

Swim to Fight Cancer zorgt voor beweging in de stad! 

Swim to Fight Cancer Breda en het Bredase popkoor ‘De Prestige’ lieten van zich horen. Samen zongen ze in Princenhage, op verschillende plaatsen in de binnenstad en in het Ginneken voor het leven en maakten ze een vuist tegen kanker.  

Met deze actie probeert Swim to Fight Cancer inwoners van Breda en omgeving aan te sporen om mee te zwemmen voor het goede doel en zo donaties op te halen voor de strijd tegen kanker. De Swim vindt dit jaar plaats op zondag 11 september in de Bredase singels en haven.

Swim to Fight Cancer vond in september 2019 al plaats en toen zwommen maar liefst 600 deelnemers mee. Samen brachten zij ruim 350.000 euro bij elkaar voor baanbrekend onderzoek naar kanker. Op dit moment is er al bijna 42.000 euro opgehaald door vele individuele zwemmers en business teams, waaronder het ‘NAC gaat de Singel in’ team.

Nieuwe zwemmers en business teams kunnen zich inschrijven via de website van Swim to Fight Cancer Breda. Deze stichting zet zich in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn en hoopt in 2022 een recordhoogte aan donaties te verzamelen.