‘Samen met collega’s dragen we bij aan een prachtig initiatief’

25 Mar 2024

Wie je het ook vraagt, elke deelnemer heeft zo zijn eigen reden om mee te doen aan Swim to Fight Cancer. Voor de sportieve uitdaging, omdat ze zelf met kanker te maken hebben of hadden of omdat een naaste eraan lijdt. Maar voor iedereen staat één doel centraal: geld ophalen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Zo ook bij Tim Wijdemans en Evelien van Deurzen. Samen met acht collega’s van Bonheur Horeca Groep doen ze in een bedrijventeam mee met de vierde editie van het zwemevenement.  

Tim en Evelien zijn niet onbekend met Swim to Fight Cancer. Tim legde tijdens de vorige drie edities al de nodige zwemkilometers af. Evelien haalde met twee eerdere deelnames al de nodige donaties op voor onderzoek naar kanker. “Voor ons is dit een manier om ons gezamenlijk in te zetten voor een goed doel”, zegt Tim. “Bovendien brengt het ons ook nog eens een hoop onderling plezier, want wanneer kun je nu met collega’s zwemmen in de Piushaven?!”

Voorpret

Maar het plezier zit ook in de voorpret die de zwemmers van Bonheur Horeca Groep met elkaar hebben. “We bereiden ons allemaal op onze eigen manier voor. Daar hebben we het geregeld over. Vragen elkaar regelmatig hoe het gaat met het trainen. Al trainen niet alle collega’s. En we houden elkaar scherp en dagen elkaar uit. Bijvoorbeeld in wie het meeste geld ophaalt”, zegt Evelien. Uiteraard is er tijdens de Swim óók veel lol. “De hele sfeer van het evenement is fantastisch. Door het publiek word je helemaal opgeladen. Je adrenaline schiet omhoog op het moment dat je het water in duikt”, zegt Tim. Evelien: “Bij mijn eerste deelname twijfelde ik of ik de eindstreep ging halen. Maar de fanatieke aanmoedigingen van het publiek én mijn collega’s in en langs het water droegen me als het ware naar de finish.”

 

Motivatie

Maar haar motivatie haalt Evelien vooral uit haar privésituatie. Ze verloor namelijk haar schoonmoeder aan kanker na een kort ziekbed. Haar eigen moeder genas gelukkig van borstkanker. “Dat ik voor hen zwem, realiseer ik me maar al te goed. Dit is mijn manier om mijn steentje bij te dragen.”

Besef

Hoewel de collega’s van Bonheur Horeca Groep vooraf met elkaar de strijd aangaan wie het meeste sponsorgeld ophaalt, is er tijdens Swim to Fight Cancer geen sprake van competitie. Dan genieten ze, zwemmen ze op een rustig tempo, doet het aan het einde misschien een beetje pijn, maar beseffen ze maar al te goed waarom ze zwemmen, geeft Evelien aan. “Het gaat niet om de beste tijd. Dat is namelijk van ondergeschikt belang en staat niet in verhouding met de presentatie die mensen met kanker leveren.”

Tips van Bonheur

Acht collega’s van Bonheur Horeca Groep duiken dit jaar het water in tijdens Swim to Fight Cancer. Ze doen mee als bedrijventeam. Willen jij en je collega’s ook samen meedoen aan onze swim. ‘Bonheur’ deelt 4 tips hoe je een succes maakt van jouw team.

  1. Zorg voor enkele kartrekkers die collega’s warm maken om mee te doen.
  2. Betrek ook collega’s die niet zwemmen. Laat ze het team op andere manieren ondersteunen, zoals het regelen van een leuke beloning én een gezellige borrel na afloop van het event.
  3. Daag elkaar uit. Houd in aanloop naar het event bij wie het meeste geld ophaalt.
  4. Maak een groepsapp om eenvoudig tips te delen, elkaar scherp én op de hoogte te houden over ieders voorbereiding.