Opa en oma Swim nieuw bij derde Swim to Fight Cancer Hoorn

03 Jun 2019

Opa en oma Swim nieuw bij derde Swim to Fight Cancer Hoorn

HOORN Het inmiddels bekende zwemevenement Swim to Fight Cancer wordt dit jaar op 14 juli voor de derde keer in Hoorn gehouden. Uniek nieuw onderdeel is de Opa en Oma Swim. Nog nooit eerder werd deze gehouden, maar vanaf dit jaar kan in Hoorn ieder kleinkind van 10 tot en met 15 jaar 500 meter met zijn opa en oma zwemmen voor KWF Kankerbestrijding.

BINNENWATER Dit jaar wordt er uitsluitend in het binnenwater gezwommen. Daardoor is het voor de niet geoefende zwemmer ook prima te doen. Hoorn vormt het decor voor het zwemevenement en langs de hele route door de haven en binnenstad is er ruimte voor publiek.

Het opgebrachte geld zal naar Stichting Fight Cancer gaan die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Het bijzondere aan deze stichting is dat precies duidelijk is waar het geld naar toe gaat. Geselecteerde talentvolle onderzoekers doen onderzoek naar kanker en de behandeling en preventie ervan. Zij leggen uit waarvoor zij het sponsorgeld gebruiken en delen de bereikte resultaten. Er blijft geen euro aan de strijkstok hangen.

PERSOONLIJKE REDEN Alle deelnemers hebben een persoonlijke reden waarom ze deze prestatie willen leveren. De een heeft zelf kanker gehad, de ander zwemt voor zijn zieke vriend of vriendin en weer een ander heeft een of zelfs beiden ouders aan kanker verloren. Zij willen niet meer machteloos toekijken, maar iets doen. Met deelname aan Swim to Fight Cancer Hoorn werk je mee om kanker de wereld uit te krijgen.

VOOR WIE ZWEM JIJ? "Op het moment dat het startschot klinkt, zullen er dan ook heel wat emoties door de zwemmers heen gaan. Als ze dan eenmaal zijn gestart en de aanmoedigingen van het enthousiaste publiek horen, is er alleen maar euforie en worden alle emoties weggeslikt," aldus de organisatie. "Met een voldaan gevoel stappen ze dan het water uit en met een brok in hun keel en bij sommigen misschien zelfs een traantje, krijgen ze dan de welverdiende medaille omgehangen. De inschrijving is open en het aftellen is begonnen. Voor wie zwem jij?"

DONEER Alle informatie over Swim to Fight Cancer Hoorn is te vinden op swimtofightcancer.nl/hoorn, hier kunnen mensen zich ook inschrijven. Voor de 1km en 2km meter Swim is het inschrijfgeld 75 euro p.p. en voor de Junior Swim betaal je 25 euro p.p. Via de site kunnen mensen ook een individuele zwemmer of een team steunen met donaties. Volg het evenement ook via de Facebookpagina swimtofightcancer0229